Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 87

Благодійний вечір 10 листопада 2016

 

10 листопада у Києво-Могилянській академії пройшов благодійний вечір та аукціон на підтримку стратегічних проектів розвитку.

 

img 4507 

Близько 200 представників українського та міжнародного ділового середовища, влади, науки та культури зібралися в стінах НаУКМА, щоб сприяти розвитку Академії як дослідницького університету світового рівня.

 

Під час благодійного вечора та аукціону вдалося залучити близько 600 000 грн.

 

- Можливо, це складно уявити, але ви приєдналися до кола видатних людей, - сказав президент НаУКМА Андрій Мелешевич, звертаючись до гостей. - Таких як Петро Сагайдачний, Іван Мазепа, Петро Могила, родина Омеляна та Тетяни Антоновичів, родина Юхименків. Ці та багато інших людей – хто 300, а хто 10 років тому – зробили свій внесок у те, щоб Академія відбулась. І усвідомлюєте ви це чи ні, але тепер і ваша заслуга буде в тому, що завтра і післязавтра Києво-Могилянська академія випускатиме високоосвічених, національно свідомих і здатних незалежно мислити особистостей.

 

Благодійний вечір Києво-Могилянської академії був організований з метою залучити партнерів та кошти для розвитку 4 стратегічних проектів:


Мережі ХХІ століття — створення інтегрованого інформаційного середовища як сучасної платформи для розвитку освіти та науки;
Наукові рецензовані англомовні журнали НаУКМА як сучасний засіб наукової комунікації, поширення результатів наукових досліджень та інтеграції до міжнародного наукового співтовариства;
Розвиток Докторської школи НаУКМА ім. родини Юхименків — створення інноваційної системи підготовки докторів філософії та їхніх успішних індивідуальних дослідницьких проектів, публікації результатів досліджень, обміну досвідом на міжнародних наукових заходах;
Розвиток факультету природничих наук — основи для розвитку сучасних досліджень у галузі біології, хімії, фізики, екології та покращення матеріальної бази.

 

Стратегічна ціль Києво-Могилянської академії – розвиватися як дослідницький університет світового рівня. Академія вже активно працює для реалізації цього завдання. Розвивається співпраця з Інститутами Національної академії наук України, почалися організаційні та структурні зміни, глибоко аналізується фінансова система. Чотири стратегічні проекти також повинні сприяти досягненню основної цілі.

 

- Могилянка – це університет, який організований згідно правильної філософії, і я поважаю і поділяю цю філософію. Більш того, вважаю, що Могилянка – це один із засадничих каменів у підґрунті для зростання тієї України, в яку нам хочеться вірити, - сказав Олег Кришталь, директор Інституту фізіології ім. Богомольця, який виступив почесним промовцем благодійного вечора. - Я дуже-дуже поважаю Могилянку і підтримати її вважаю своїм соціальним обов’язком.

 

У благодійному вечорі взяли участь багато друзів та випускників Академії, для яких є честю підтримати Alma Mater, керівники багатьох інститутів Національної Академії Наук України, з якими Києво-Могилянська академія посилює співпрацю, а також численні почесні гості.

 

Серед них були Оксана Сироїд, заступник Голови Верховної Ради України, Тарас Лукачук, президент компанії Jacobs Douwe Egberts у регіоні Східна Європа, Близький Схід і Африка, Оксана Маркарова, перший заступник міністра фінансів України, Олексій Павленко, міністр аграрної політики та продовольства України у 2014-16 роках, Тимофій Милованов, заступник Голови Ради Національного банку України, Юлія Ковалів, перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України та багато інших.

 KryshtalImageUtkinAstartaImage

Відвідали благодійний вечір і партнери, які підтримують розвиток Академії вже багато років, а також нові партнери, що долучилися до співпраці нещодавно.

- Могилянка є, мабуть, єдиним університетом, де дають дітям змогу виразити і знайти себе, а не лише зациклюватися на опануванні навчальних дисциплін, - говорить Олег Шеремета, генеральний директор ТОВ «Комел» (ТМ Brain Computers), партнер проекту «Мережі ХХІ століття». - Крім того, тут вчиться мій син. Я вважаю, що без освіти в жодної країни немає майбутнього. Якщо діти не будуть вчитися, то ми залишимося нацією, що їздить по світу і дуже гарно виконує чорну роботу. А хотілося б, щоб були відомі такі прізвища, як Сікорський, який започаткував будівництво гелікоптерів. Хотілося б, щоб саме цим запам’ятовувався український народ. Наша компанія є спонсором Програми інформатизації НаУКМА, ми подарували Києво-Могилянській академії комп’ютерний клас.

 

- Уже давно велося до того, що ми мали б співпрацювати з Могилянкою. Багато наших колег викладають тут, читають лекції, - говорить Святослав Ярошевич, генеральний директор страхової компанії Colonnade Ukraine, партнер Благодійного вечора. - Підтримувати треба якісну освіту. Нам треба формувати критичну масу тієї молоді, яка має зрушити рівень розуміння і загальний підхід до життя. Багато моїх знайомих ішли в Могилянку ще на початку 90-х. У компанію ми запрошували співробітників, які навчалися в Могилянці. Тому я на власному досвіді знаю, що це за університет, який рівень критичного мислення він дає своїм випускникам. А далі допомагати їм здобувати професійний досвід – це вже наше завдання.

 

Учасники благодійного вечора підтримали Академію, коли зробили благодійний внесок, а також взяли участь в благодійному  аукціоні.

Гості боролися за особливі речі та послуги, адже усі лоти мали зв’язок з Києво-Могилянською академією – її історією, особистостями, які відроджували і продовжують розвивати університет, випускниками Академії.

Серед лотів аукціону були партія в шахи з В’ячеславом Брюховецьким, каблучка зі срібла, навчальні програми Києво-Могилянської бізнес-школи, конструктори-головоломки, сумка з вовни, портретна фотозйомка для мами, українська ікона «Богоматір Замилування» та багато іншого.
Усі лоти аукціону знайшли своїх власників.

Books IkonaSeryf

Києво-Могилянська академія висловлює щиру вдячність партнерам благодійного вечору 10 листопада 2016 року.

Ними стали:
Генеральний партнер вечора - Агропромхолдинг "Астарта-Київ"
Генеральний партнер вечора - Фармацевтична фірма "Дарниця"
Партнер вечора - родина Оксани Маркарової та Данила Волинця
Партнер вечора - Інвестиційна компанія Dragon Capital
Партнер вечора - Страхова компанія Colonnade Ukraine
Партнер вечора – Києво-Могилянська Бізнес Школа
Партнер вечора – Андрій Сусленко
Комунікаційні партнери – EBA, ACC
Смачний партнер - Surova Catering
Творчий партнер – JTFresh

 

Фото-звіт про подію можна подивитися за посиланням.

 

 Почесні гості благодійного вечора 2016

Геннадій Зубко — випускник НаУКМА, віце-прем'єр-міністр, міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України
Остап Семерак — випускник НаУКМА, міністр екології та природних ресурсів України

Оксана Маркарова - випускниця НаУКМА, Перший заступник Міністра фінансів

Ростислав Павленко — випускник НаУКМА, заступник Глави Адміністрації Президента України
Юлія Ковалів — випускниця НаУКМА, перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України
Юлія Клименко — випускниця НаУКМА, заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України — керівник апарату у 2015–16 рр.
Оксана Сироїд — випускниця НаУКМА, народний депутат України 8-го скликання, заступник Голови Верховної Ради України, експерт «Реанімаційного пакету реформ»
Віталій Кличко — Київський міський голова
Тарас Лукачук — випускник НаУКМА, президент компанії Jacobs Douwe Egberts у регіоні Східна Європа, Близький Схід і Африка
Олександр Стародубцев — співзасновник та лідер «команди ProZorro», директор департаменту держзакупівель Міністерства економічного розвитку і торгівлі
Олексій Павленко — випускник НаУКМА, міністр аграрної політики та продовольства 2014-2016 рр.
Наталя Попович — випускниця НаУКМА, президент Be—it Agency, співзасновник Українського кризового медіа центру
Тимофій Милованов — випускник НаУКМА (EERC), засновник VoxUkraine, професор економіки в Піттсбурзькому університеті, заступник Голови Ради Національного банку України

astarta Logo center ukr   Darnytsialogo2016

ColonnadeKmbsLogo DK

JT logo1MarkarovaSurovaLogo

 

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна