Зустріч представників Благодійного фонду "Повір у себе" зі студентами-лауреатами стипендій на навчання в КМА

Для десятьох цілеспрямованих студентів Києво-Могилянської академії 9 вересня 2017 р. запам’ятається як день зустрічі із представниками Благодійного фонду «Повір у себе», лауреатами стипендій якого вони стали.

Крім студентів, на заході були присутні співзасновниця Фонду Ірина Іванчик, президент НаУКМА Андрій Мелешевич, представники Фонду Світлана Мозгова, Тетяна Щвець та Дмитро Фомін.

Ця зустріч – фактично, останній відбірковий етап конкурсу «Повір у себе», організованого Фондом для студентів-першокурсників Могилянки, котрі походять з сіл чи СМТ, мають високі бали ЗНО та навчаються за кошти держбюджету. Всі учасники конкурсу (а це могли бути студенти всіх факультетів НаУКМА) писали мотиваційні есе, розповідали про себе, свої вподобання та досягнення, причини вибору саме Могилянки як місця навчання.

«Повір у себе» – благодійна організація, створена подружжям Іванчиків – Іриною та Віктором – з метою підтримки розвитку освіти в Україні. За вісім років свого існування, Фонд допоміг 450 студентам з різних університетів. Як пояснила пані Ірина: “Ми прагнемо мати стратегічні стосунки з кращими вишами”. До взаємодопомоги закликала і лауреатів: “Розповсюджуйте зерна допомоги тим, хто потребує більше, ніж ви самі”.

Після вступного слова Андрія Мелешевича, який відзначив цю зустріч як ще один крок у стратегічній співпраці НаУКМА з Фондом «Повір у себе», однаково важливій для обох інституцій, вся увага зосередилась на знайомстві зі студентами. Вони розповідали, чому вступили до НаУКМА, як обирали спеціальність, які цілі ставлять і які перспективи бачать перед собою, з якими проблемами вже зіштовхнулися і як їх вирішують.

Представники Фонду задавали багато питань – від простих, побутових, до світоглядних, від планів та пріоритетів – до позауніверситетських захоплень, успішних людей у галузі, що вивчають. Крім питань, давали слушні поради – не бути закритими, а уважними один до одного, прислухатися до інших.

Дмитро Фомін особливо зазначив цінність прикладу викладачів НаУКМА: “За вами стоять люди, що змінювали і постійно змінюють Україну. Ви теж маєте прагнути змін”. Всі студенти звертали увагу, що найбільше їм подобається у Києво-Могилянській академії відсутність корупції, широке поле для самореалізації, особлива могилянська спільнота та могилянський дух, наявність великої кількості сертифікатних програм та вибіркових дисциплін. Оскільки всі студенти походять із сільської місцевості, говорили ще й про брак достатньої інформації щодо Києво-Могилянської академії у відділених школах.

Сертифікати переможцям конкурсу «Повір у себе» буде вручено співзасновником Благодійного Фонду Віктор Іванчик під час святкування Дня Академії.

під час святкування Дня Академії-2017, 13 жовтня, в Культурно-мистецькому центрі НаУКМА.Першими стипендіатами від Могилянки стали Олег Бойчук (ФІН), Ілона Волошина (ФСНСТ), Наталя Гончар (ФПрН), Олександр Ємельянов (ФІ), Алла Желєзняк (ФПрН), Олеся Зіневич (ФПвН), Юлія Ольхова (ФГН), Софія Орліогло (ФГН), Олена Пивовар (ФІ), Катерина Сидорчук (ФПвН).

Povir u sebe

Вся спільнота Могилянки щиро дякує Благодійному Фонду «Повір у себе» за співпрацю та підтримку розвитку нашого університету!

Із виступів переможців конкурсу від Благодійного Фонду «Повір у себе»

Я давно волонтер, працюю з військовими та ветеранами АТО, тож хочу продовжувати цю роботу” Ілона Волошина, факультет соціальних наук та соціальних технологій

“Ніхто за нас наше майбутнє будувати не буде” Олеся Зіневич, факультет правничих наук

“Якщо я вже вступила до Могилянки, то більше не можу говорити, що мені важко” Наталія Гончар, факультет природничих наук

“Могилянська атмосфера відчувається навіть на великій відстані” Катерина Сидорчук, факультет правничих наук

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна