За підтримки Корпорації "Артеріум" відбувся другий конкурс наукових проектів студентів-природничників

8 листопада відбувся другий тур конкурсу студентських наукових проектів для студентів магістерських програм «Хімія», «Молекулярна біологія» та «Лабораторна діагностика біологічних систем», який вже другий рік поспіль проводиться за підтримки Корпорації «Артеріум» з метою активізації науково-дослідної роботи студентів-природничників та створення умов для проведення наукових досліджень.

На конкурс надійшло 10 наукових проектів, які на першому етапі були розглянуті експертами відповідних кафедр.Arterium 6

У другому турі конкурсанти презентували свої проекти конкурсній комісії та захищали їх. До складу конкурсної комісії увійшли представники факультету природничих наук та наші партнери з Корпорації «Артеріум». 

Студентські наукові проекти оцінювалися за такими критеріями як актуальність теми дослідження, презентаційні навички студентів та повнота їх відповідей на запитання. Після виступу всіх конкурсантів і жвавої дискусії конкурсна комісія обрала кращого студента з кожної спеціалізації.

Arterium 4

 

Серед студентів, які навчаються на МП «Хімія», переможцем став Олександр Нікулін (проект "Синтез функціоналізованих наночастинок магнетиту та нанополімерів на їх основ").

 

Серед студентів спеціалізації «Лабораторна діагностика біологічних систем» переміг Іван Польовий (проект "Особливості складу та структури клітинної мембрани клітин в апоптозі").Arterium 3

 

 Серед студентів магістерської програми «Молекулярна біологія» переможцем стала Дар’я Яринка (проект "Розробка сенсорних систем на основі біоміметиків для визначення зеараленону").

Arterium 7

Переможці конкурсу будуть отримувати стипендії від Корпорації «Артеріум» протягом виконання досліджень в межах анонсованих проектів.

Бажаємо стипендіатам плідно попрацювати над своїми проектами та успішно презентувати результати своєї роботи конкурсній комісії на фінальному засіданні наприкінці цього навчального року.

Вітаємо переможців та бажаємо подальших успіхів!

 

Окрім наукового конкурсу для студентів магістерських програм з 2015 року у співпраці з Корпорацією Артеріум проводиться конкурс для студентів-природничників, що навчаються на бакалаврських програмах «Хімія» та «Біологія». З результатами цьогорічного конкурсу можна ознайомитися за посиланням.

Висловлюємо щиру вдячність нашим партнерам - Корпорації «Артеріум» за підтримку ініціативи проведення конкурсів для студентів та вагоме сприяння розвитку факультету природничих наук НаУКМА.

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна