Завдяки Києво-Могилянській Фундації Америки могилянці отримали передплатний доступ до видань «Свобода» та «The Ukrainian Weekly»

 

З 21 лютого цього року студенти, викладачі та співробітники НаУКМА мають on-line доступ до двох знаних видань української діаспори – «Свобода» та «The Ukrainian Weekly», який ми отримали завдяки фінансовій підтримці Києво-Могилянської Фундації Америки і безпосередньо за сприяння її президента Марти Фаріон.

Оформити доступ до зазначених часописів можуть усі користувачі бібліотеки НаУКМА після заповнення запиту через форму .

Доступ буде можливий до 28 лютого 2019 року.

Дякуємо Києво-Могилянської Фундації в Америці за багаторічну плідну співпрацю та надану  додаткову можливість отримувати актуальну інформацію про життя української діаспори та події у світі з цих поважних джерел.

Довідка:

Свобода заснована Українським Народним Союзом у 1893 році в США і є найстаршою у світі україномовною газетою, що видається безперервно. Від 1921 року до 1998 року була єдиним поза Україною щоденним україномовним виданням. Редакція традиційно дотримується Харківського правопису. Електронний архів Свободи – це унікальне джерело інформації з історії українства. Він налічує понад 23 тис. чисел газети, включно з першим, яке вийшло 15 вересня 1893 року, біля сотні альманахів УНСоюзу, підбірку дитячого журналу “Веселка“, книжки, що видавалися друкарнею „Свободи“.

The Ukrainian Weekly– англомовний тижневик, заснований у 1933 року в м. Джерсі-Сіті (США). Газета інформує про важливі події в Україні й діаспорі. У часи СРСР газета інформувала про рух опору радянській владі та заходи на користь репресованих.

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна