Завдяки підтримці партнерів проходить цьогорічна археологічна експедиція НаУКМА

 

Group

Group

Цьогорічна археологічна експедиція НаУКМА передислокувалася на знану стоянку Огрінь- 8, що у гирлі річки Самара в околиці міста Дніпро. З 2 липня наші археологи проходитимуть навчальну практику та будуть досліджувати цю надзвичайно цінну пам’ятку, яка є ключовою в розумінні доісторичного минулого Надпоріжжя.

 

Поселення багатошарове і містить татарський могильник ХV ст., потужний давньоруський шар, могильник ІV тис. до н.е. найдавніших індоєвропейців, шар доби неоліту і, нарешті, унікальні величезні землянки мисливців і рибалок доби мезоліту VІІ тис. до н.е. 

 

Tabir

Tabir

Метою проведення досліджень є збереження цієї відомої археологічної пам’ятки, оскільки існує загроза з боку ріки, що розмиває берег і нищить цю надзвичайно науково цінну пам’ятку. До групи наших археологів увійшли студенти-бакалаври 3-го року навчання та магістри 1-го року навчання.  Очолює могилянців-археологів доктор історичних наук, професор Залізняк Леонід Львович.

 

 

Експедиція триватиме до кінця липня. Вона відбувається завдяки підтримці постійного партнера НаУКМА компанії БДО в Україні та нового партнера - компанії RIA.com, які забезпечили транспортування групи до місця проведення розкопок. Окрема подяка компанії ROZETKA за надані намети для наших археологів.

 

Samara

Samara

 

Могилянці щиро вдячні партнерам за співпрацю у реалізації цього проекту! 

 

Впевнені, що наші археологи потішать нас цікавими знахідками, які згодом поповнять експозиції музеїв України, та новими грунтовними науковими працями! 

 

 

 

 

 

 

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна