Фінальне засідання комісії конкурсу студентських наукових проектів від «Артеріум»

 

22 травня 2019 року відбулося фінальне засідання комісії конкурсу студентських наукових проектів від Корпорації «Артеріум» для студентів факультету природничих наук (ФПрН).

 

На засіданні переможці конкурсу, котрих визначили восени минулого року, прозвітували про виконання своїх наукових проектів.

 

Kosovska

Kosovska

 

 

 

Студентка магістерської програми «Молекулярна біологія» Надія Косовська (Остапюк) презентувала результати роботи над проектом «Вплив екзометаболітів рослин сортів сої, вирощених за різних технологій, на фізіолого-біохімічні властивості Fusarium graminearum».

Mykhajlova

Mykhajlova

 

 

 

Тамара Михайлова – студента першого курсу магістерської програми «Хімія» поділась результатами проекту  «Отримання мікроемульсій на основі хітозану методом мембранної емульсифікації».

 

 Dubova

Dubova

 

 

Тетяна Дубова представила результати досліджень проекту «Оцінка стану гемопоетичної системи ссавців при дії іонізуючої радіації». 

 

 

 

 

Члени конкурсної комісії одноголосно схвалили виконані проекти. Керівниця Корпоративного університету Корпорації «Артеріум» Анна Єгорова відзначила високий рівень виконання студентських наукових проектів та фаховий підхід до подачі результатів досліджень.

 

Kosovska Yegorova Dubova

 

Конкурс наукових проектів студентів ФПрН – це один з напрямів партнерства Корпорації «Артеріум» з НаУКМА, котрий має на меті стимулювання наукової діяльності студентів. Нагадаємо, що окрім наукового конкурсу для студентів магістерських програм з 2015 року у співпраці з Корпорацією «Артеріум» проводиться конкурс для студентів-природничників, що навчаються на бакалаврських програмах «Хімія» та «Біологія». Загалом стипендії від Корпорації «Артеріум» за чотири роки співпраці отримали 12 слухачів бакалаврських програм «Хімія» та «Біологія» та 9 слухачів магістерських програм «Хімія» «Молекулярна біологія» та «Лабораторна діагностика біологічних систем».

 

«Така співпраця університету та бізнесу дозволяє ще на стадії навчання виявити талановитих молодих науковців й сприяти розвитку наукового потенціалу нашої країни, – зазначає заступниця декана факультету природничих наук Поліна Вакулюк. – Ми щиро вдячні Корпорації «Артеріум» за підтримку саме студентів НаУКМА. Впевнені, що такі студентські дослідження є основою майбутніх світових звершень української науки».

 

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна