В НаУКМА засновано Стипендію ім. Наталії Ксьондзик

 

Родина та друзі Наталії Ксьондзик (1985-2017) за підтримки Асоціації випускників НаУКМА та кафедри літературознавства засновують стипендію за кращу дипломну бакалаврську роботу з літературознавства.

 

Стипендіальна програма покликана стимулювати формування літературознавчих традицій НаУКМА, як увічнення пам’яті про Наталю Ксьондзик.

 

Наталя Ксьондзик закінчила в НаУКМА бакалаврську програму «Філологія» (2006 рік) та магістерську літературознавчу програму «Теорія, історія літератури та компаративістика» (2008 рік), навчалася в аспірантурі НаУКМА за спеціальністю «теорія літератури» (2008-2011 р.р.). Вона була учасницею проекту «ЛітАкцент» (редакторкою і авторкою власних матеріалів).

 

Наталя запам’яталася невичерпною добротою, гострим почуттям гумору та стійкими принципами,– згадують друзі, рідні та колеги Наталі. –Дуже важливою в її житті стала діяльність у видавництві «Смолоскип», де Наталя Ксьондзик працювала головною редакторкою. Доброзичлива, мудра, працьовита, розумна людина. Випускова редакторка майже всієї серії «Вибрані твори», серії «Шістдесятники», антологій авангардної поезії, київських неокласиків, празької школи та «Поезії з-за ґрат», «Руху опору», більшості книжок лауреатів смолоскипівського конкурсу, 10-томника творів Чорновола й багатьох інших - загалом близько третини книг видавництва «Смолоскип».

 

Заснований Фонд стипендії формуватиметься із доброчинних пожертв і усі, хто бажає долучитися до його наповнення, може зробити благодійний внесок на Стипендійну програму ім. Наталії Ксьонзик.

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна