Випускниця НаУКМА Юлія Корман заснувала Фонд для дівчат в ІТ

 

Студентський Стипендіальний Фонд для дівчат в ІТ  сформовано з благодійного внеску Юлії Корман. Мета створення фондузаохочення діяльності студенток бакалаврських програм Факультету інформатики, мотивованих на досягнення високих показників у навчанні.

Юлія Корман випускниця НаУКМА (ФСНСТ, 2002) працює у галузі автоматизації тестування комп’ютерних програм і переконана, що молоді фахівчині потребують підтримки.  Зі слів Юлії Корман: «У ІТ не вистачає жінок на ключових посадах в R&D [Research & Development] — програмісток, девопсів.  Більше жінок — менше багів, що знаходять тестувальники та автомація. Ідеальна кандидатка — дівчина, що багато хоче та чітко бачить, як вона буде будувати кар’єру в ІТ, і які на цьому шляху можуть бути проблеми. Моє побажання для всіх кандидаток: цілитися високо, вище, ніж ви можете дострибнути! Ми гідні більшого, ніж дозволяємо собі мріяти!».

Фонд передбачає систематичну підтримку лауреатки конкурсу Фонду та адміністратора конкурсу. Конкурс буде проходити  серед студенток другого року контрактної форми навчання, що мають найвищі показники у навчальній та науковій діяльності за попередній навчальний рік. Переможницю визначатиме конкурсна комісія у складі засновниці Фонду, декана та представника факультету інформатики. Лауреатка фонду буде отримувати стипендію протягом навчання на бакалавраті ФІ, якщо буде найкращою у навчанні та активною у науковій ліальності. 

Могилянська спільнота пишається своїми випускниками, які підтримють традиції підтримки alma mater, і щиро вдячні Юлії Корман за створення в НаУКМА Студентського Стипендійного Фонду для дівчат в ІТ.

 

 

 

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна