Партнери та міжнародна співпраця

Загальна інформація

Новини

Можливості навчання

Наукова робота

Партнери та міжнародна співпраця

Напрями наукових досліджень

Студентська активність

Викладачі факультету впродовж минулого року взяли участь у 7 всеукраїнських та 20 міжнародних конференціях. Серед них – IX International Conference «Geometry, Integrability and Quan­tization» (Варна, Болгарія), 9-th European Conference on Atomic and Molecular Physics (Крит, Греція). Факультет природничих наук брав активну участь у Днях науки НаУКМА, у прове­денні Дня Землі на Хрещатику, Аквафорумі та інших заходах.

Студенти факультету активно подають аплікації на коротко- та довгострокові навчальні програми за кордоном, виборюють ґранти на навчання й успішно завершують навчання в університетах США за рахунок фінансування програм «Маскі» та Фул­брайта, у Центральноєвропейському університеті (Угор­щина). Наші студенти також успішно навчаються за новою маґістер­ською програмою з екологічної політики MESPOM, яку фінансує Європейський Союз. Програма включає дворічне навчання у трьох із чотирьох університетів програми: Манчестер­ському (Велика Британія), Лундському (Швеція), Аеґенському (Греція) та Цент­ральноєвропейському (Угорщина).

Кафедра біології має угоди про співробітництво з Інститутом експериментальної ботаніки (Чеська Республіка), Люблінським університетом ім. Марії Кюрі-Склодовської (Польща) та науково-дослідними установами України: Інститутом ботаніки ім. М. Г. Хо­лодного, Інститутом зоології ім. І. І. Шмальгаузена, Інститутом фізіології ім. О. О. Богомольця, Інститутом клітинної біології та генетичної інженерії, Інститутом біохімії ім. О. В. Палладіна, Інститутом мікробіології та вірусології ім. Д. К. Заболотного, медичним центром клітинної терапії «Ембріотек», Київським інститутом гематології і трансфузіології АМН України, Хар­­ків­ським інститутом радіології (відділ радіаційних патологій). У лабораторіях цих установ студенти виконують наукові дослідження, які становлять основу їхніх кваліфікаційних робіт.

Кафедра екології співпрацює з Інститутом гідробіології, Інститутом ботаніки, Інститутом біології південних морів НАН України, Інститутом екогігієни і токсикології, Інститутом гігіє­ни праці АМН України, Карадазьким та Поліським природними заповідниками, Карпатським національним природним парком, Карпатським біосферним заповідником, Українським центром менеджменту землі та ресурсів, Чорнобильським ДП «Екоцентр», іншими провідними науково-дослідними установами. На їхній базі викладається ряд курсів, проходять студентські практики, виконуються курсові та дипломні роботи. Кафедра бере участь у підтримуваному програмою ООН (UNDP) курсі дистанційного навчання «Партнерство громад­ського та приватного секторів для вирішення проблем довкілля» у співпраці з Єльським університетом (США) та ще 15 іншими університетами світу, виконує спільний міжнародний проект з департаментом ботаніки та мікробіології Університету Оклахоми, США.

Викладачі та студенти кафедри фізико-математичних наук беруть участь у наукових міжнародних конференціях, публікують праці у фізичних та фізико-математичних журналах світового рівня. Випускники кафедри мають можливість стажуватися та вступати на PhD-програми в Deutsches Elektronen Synchrotron(DESY), робити наукові роботи та вступати до аспірантури провідних фізичних інститутів Києва та за кордоном, беруть участь у міжнародних ґрантових програмах. Серед ви­пускників кафедри є такі, що працюють в університетах та науково-дослідних установах США та країн Європейського Союзу.

Викладають на кафедрі фізико-математичних наук висококваліфіковані професори, доценти та старші викладачі. До навчального процесу, керівництва курсовими та дипломними роботами залучено провідних фахівців науково-дослідних установ Києва, зокрема Інституту теоретичної фізики ім. М. М. Бого­любова НАН України, Інституту фізики НАН України, Інституту фізики напівпровідників ім. В. Є. Лашкарьова НАН України, Інституту ядерних досліджень НАН України , а також Київського націо­нального університету ім. Тараса Шевченка.

Кафедра хімії плідно співпрацює з провідними науковими уста­новами Києва, серед яких Інститут хімії поверхні НАН України, Інститут сорбції і проблем ендоекології НАН України, Інститут хімії високомолекулярних сполук НАН України, Інститут фізичної хімії НАН України, Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Національний університет "Львівська політехніка"

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна