Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 55

Архів новин 2004 - 2012

 

 

22 січня – День Соборності України

Дата публікації: 22.01.2009, 13:02

90 років тому на Софіївському майдані відбувся Акт Злуки Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки в єдину державу

Сьогодні, 22 січня, Україна відзначає День Соборності. У цей день, 90 років тому відбувся Акт Злуки Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки в єдину державу.

«Віднині зливаються в одно віками відділені одна від одної частини України — Галичина, Буковина, Закарпаття і придніпрянська Україна — в одну Велику Україну. Сповнилися відвічні мрії, для яких жили й за які вмирали найкращі сини України. Віднині є тільки одна незалежна Українська Народна Республіка» — пролунало 22 січня 1919 року на Софійському майдані в Києві. Десятки тисяч киян стали свідками утворення єдиної Української держави. І хоча їй так і не судилося вистояти у XX столітті, але цей день став символом єднання і солідарності українського народу.

Національний університет «Києво-Могилянська академія» вітає всіх українців з цим воістину важливим для нас днем! І разом з усією країною вшановує цю історичну подію, яка зуміла об’єднати правий і лівий береги Дніпра в одну велику соборну, а тепер уже й незалежну, Україну.

 

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна