Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 55

Архів новин 2004 - 2012

 

 

Концерт ансамблю «Урмулі»

Дата публікації: 23.04.2009, 12:16

23 квітня 0 17.00 в актовій залі Культурно-мистецького центру НаУКМА відбудеться концерт грузинського квінтету «Урмулі» і перкусіоніста Давида Джапарідзе

Культурно-мистецький центр
Національного університету „Києво-Могилянська академія”
  

з а п р о ш у є
   
23 квітня о 17.00
   
Актова зала Культурно-мистецького центру 
   
на концерт 

квінтету «Урмулі»
і перкусіоніста Давида Джапарідзе (Грузія)

Ансамбль «Урмулі» сміливо можна назвати «Віртуозами Тбілісі». Цей квінтет, який було створено 1991 року, одразу знайшов своїх шанувальників завдяки своєрідному баченню музичної грузинської культури і віртуозній манері виконання.

Корені народних грузинських мелодій, аранжованих керівником «Урмулі» Нугзаром Кавтарадзе, сягають часів середньовіччя, але у виконанні квінтету ця музика звучить несподівано сучасно і актуально.

Квінтет «Урмулі» знаний у всьому світі: ними проведено понад 500 концертів в Німеччині, Австрії, Франції, Швейцарії, Іспанії, Канаді, Польщі та інших країнах. І кожен з цих виступів ставав подією у культурному житті тієї чи іншої країни.

Ансамбль грає на унікальних народних музичних інструментах ручної роботи, які поширені в різних куточках Грузії. Саламурі, пандурі, дудуки — інструменти, які репрезентують музичну культуру Східної Грузії. Чонгурі, чунірі, чібоні — Західної частини країни. Члени квінтету — справжні універсали: кожен із музикантів грає на будь-якому з інструментів, демонструючи віртуозну техніку виконання (наприклад, одночасна гра на 2-х духових інструментах) і співають найскладніші для виконання твори — пісні у стилі традиційної для Грузії поліфонії.

Репертуар ансамблю репрезентує духовну і музичну культуру усіх регіонів Грузії.

Окремої розмови заслуговують ті композиції, де усі музиканти грають лише на дудукі. Дудукі — це взагалі унікальний інструмент, звучання якого може змінюватися від ніжної сопілки до хрипкого саксофону. А техніка гри на цьому інструменті потребує спеціальної дихальної гімнастики, яку треба опановувати не менше року.

Цього року квінтет «Урмулі» братиме участь в міжнародному фестивалі «Країна мрій», організованим Олегом Скрипкою.

До програми концерту увійшли найпопулярніші і найвіртуозніші композиції у виконанні «Урмулі».

Адреса: Культурно-мистецький центр НаУКМА, актова зала, 3 поверх, вул. Іллінська, 9.
Тел./факс: 8(044)425-2154, 
Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

 

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна