Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 55

Архів новин 2004 - 2012

 

 

Проблеми вступної кампанії 2009

Дата публікації: 05.08.2009, 14:08

Через проведення Київським Національним університетом ім. Тараса Шевченка зарахування абітурієнтів у відмінні від інших ВНЗ терміни, цей процес ускладнюється для інших університетів, у т.ч. для Києво-Могилянської академії

Через проведення Київським Національним університетом ім. Тараса Шевченка зарахування абітурієнтів у відмінні від інших ВНЗ терміни, цей процес ускладнюється для інших університетів, у т.ч. для Києво-Могилянської академії.

Абітурієнти, які обрали для навчання Києво-Могилянську академію, не можуть забрати свої документи з Київського Національного університету ім. Тараса Шевченка, щоб остаточно завершити процедуру вступу до НаУКМА.
У зв’язку з цією ситуацією понад 30 найбільш активних й обізнаних в своїх правах абітурієнтів НаУКМА звернулись з письмовими заявами до Президента НаУКМА з проханням подовжити термін заміни копій документів на оригінали до середини вересня 2009 р.
Президент та Приймальна комісія НаУКМА прийняли рішення про задоволення цих заяв.

Боротьба за розумних студентів (ТБ канал СІТІ, 31 липня 2009 року.)
У столиці розпалюється конфлікт між двома найпрестижнішими вузами - Національним університетом імені Шевченка та Києво-Могилянською академією. Як з’ясували наші кореспонденти, вибороти місце в рейтинговому виші виявилося не складніше, ніж забрати документи.
Денис Бондар подавав документи у два найпрестижніші вузи столиці - Києво-Могилянську академію та Національний університет імені Тараса Шевченка. Пільга при вступі - диплом Малої Академії наук - та високий бал з незалежного зовнішнього тестування гарантували йому навчання в університеті Шевченка. Одразу дізнавшись про те, що пройшов, хлопець відніс оригінали документів. Вклався у п’ятиденний строк.
У Могилянці внутрішне тестування складали пізніше - 30 липня. Хлопець його склав, і зрозумів, що його зарахували і туди. Вирішив, що навчатиметься в Києво-Могилянській академії. Однак, забрати документи з університету Шевченка виявилось не так вже й просто. У приймальній комісії їх просто не віддавали.
Денис Бондар: «А, ви не хочете до нас поступати. Тоді ви взагалі нікуди не поступите цього року. Сама подача документів не така складна, як забрати документи звідти».
Батько Дениса каже, що у приймальній комісії радили приходити 1-го вересня, пояснюючи це тим, що син вже не абітурієнт, а студент 1-го курсу, тому на нього чекає процедура відрахування.
Олег Бондар, батько абітурієнта: «Довелося вирішувати це через заяву безпосередньо до ректора Київського національного університету».
Києво-Могилянська академія теж публічно звернулася до керівництва вишу з проханням віддати тепер вже їхнім студентам документи.
Андрій Мелешевич, відповідальний секретар приймальної комісії НАУКМА: «Шановні колеги з Київського національного університету, віддайте ви їм ті документи, не тримайте там їх».
Увагу звернули, проблему вирішили одразу. Тепер документи на руках. Ситуацію прокоментував ректор Національного університету Шевченка Леонід Губерський. Мовляв, проблеми не існує, а докуменити в їхньому вузі припинили приймати раніше на 10 днів для того, щоб відпустити працівників приймальних комімсій у відпустку. І додає, що їхній виш має на це право, адже носить статус автономного.
Леонід Губерський, ректор КНУ ім. Тараса Шевченка: «Ми не маємо права не видати йому документи. Будь ласка, шкода, до речі, що пішов дуже підготовлений майбутній студент».
Тож ректор запевнив, що документи віддаватимуть кожному, хто опиниться у подібній ситуації, а на звільнені місця братимуть наступних за рейтингом абітурієнтів.
Олена Кравченко, Анатолій Ворон, День СІТІ.

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна