Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 55

Архів новин 2004 - 2012

 

 

Третя Міжнародна конференція університетів світового класу

Дата публікації: 09.11.2009, 14:23

Сергій Миронович Квіт, президент НаУКМА, взяв участь у третій Міжнародній конференції університетів світового класу у м.Шанхай

2-4 листопада президент НаУКМА Сергій Квіт взяв участь у третій Міжнародній конференції університетів світового класу. Її назва пов’язана з концепцією т.зв. World-Class Universities, котрі відіграють особливу роль в розвитку сучасного суспільства, впливаючи на глобальну економіку та політику через виробництво якісно нового знання. Шанхайська конференція зосереджувалася як на університетських рейтингах, так і на питаннях розвитку сучасних університетів різних країн світу.

Серед учасників – такі визнані фахівці, як засновник Шанхайського рейтингу Н.Кай Ліу (Китай) (див. фото), Я.Садлак (Польща), Дж.Салмі (США), С.Рамакрішна (Сінгапур), Ф.Йонезава (Японія), М. ван дер Венде (Нідерланди) та ін. Оскільки головні принципи діяльності сучасного університету співзвучні для всього світу, цей обмін досвідом варто сприймати як матеріал для формування власних національних стратегій. Відповідна стаття Сергія Квіта невдовзі буде опублікована у «Голосі України». Президент НаУКМА також зустрівся з представником українського консульства у Шанхаї Олександром Зеленюком та випускником кафедри філософії НаУКМА Сергієм Лесняком (див. фото), який представляє у Китаї інтереси кількох українських компаній і, до речі, вільно послуговується китайською мовою, яку вивчав у стінах Могилянки.

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна