Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 55

Архів новин 2004 - 2012

 

 

«Голодомор: Геноцид в Україні»

Дата публікації: 19.11.2009, 16:54

В НаУКМА відбудеться допрем’єрний показ повнометражного документального фільму «Holodomor: Ukraine’s Genocide», створеного в Голлівуді в пам’ять померлим та для живих і ненароджених

Києво-Могилянська академія та МБО «Фундація «Відкрита Україна»» за сприяння Українського Інституту Національної пам’яті 24 листопада о 16:00 в Культурно-Мистецькому Центрі НаУКМА (вул. Іллінська, 9) представляють допрем’єрний показ повнометражного документального фільму «Holodomor: Ukraine's Genocide» створеного в Голлівуді в пам'ять померлим та для живих і ненароджених.

Основним стрижнем фільму є події Голодомору 1932-1933 років, проте сюжетні і тематичні лінії простягаються від 1917 року та до початку Другої світової війни. Фільм ґрунтується на архівних матеріалах, кіно-фото документах 30-х років минулого століття, які підсилені розповідями живих свідків тих подій та коментарями вчених і науковців з України, США та Канади.

Створення цього фільму спрямоване на те, щоби донести історичну правду до широкого світового загалу про одну з найбільших гуманітарних катастроф в історії людства, яка забрала життя понад семи мільйонів невинних людей, а також застерегти людство аби подібна трагедія ніде і ніколи не могла повторитись.

За цей час фільм вже став учасником багатьох міжнародних кінофестивалів, зокрема Festival De Cannes: номінація «Короткометражний фільм (без участі в конкурсі) (Франція), Monaco Film Festival (Франція), West Hollywood International Film Festival (Каліфорнія, США), West Hollywood  International Film Festival (Каліфорнія, США),  DAM Short Film Festival (Невада, США) та  Кіно-Q – Фестиваль фільму у Нью Йорку (США).

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна