Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 55

Архів новин 2004 - 2012

 

 

Інтерв’ю президента НаУКМА Сергія Квіта інформаційному агентству УНІАН

Дата публікації: 30.03.2010, 15:06

Сергій Миронович Квіт про можливості та загрози реформування вищої освіти в Україні

Інформаційне агентство УНІАН оприлюднило інтерв’ю з президентом НаУКМА Сергієм Квітом. Мова йшла про призначення Дмитра Табачника міністром освіти та науки України, роль університетів у розвитку суспільства та позитивний досвід Могилянки у запровадженні інноваційних технологій в навчальному процесі.

Сергій Миронович Квіт – єдиний з керівників українських вишів, який відкрито висловився проти призначення Дмитра Табачника на посаду міністра освіти і науки України. Президент НаУКМА переконаний, що студентство може бути так само вагомою силою в русі протесту, адже «вони хочуть мати відчуття власного впливу на перебіг подій, на позитивні зміни у державі».

Говорячи про зовнішнє незалежне оцінювання, Сергій Миронович Квіт нагадав, що введення практики тестування в українській освіті засноване саме на успішному досвіді Могилянки. На думку президента НаУКМА, «ЗНО – це інструмент для проведення реформ, а не сама реформа вищої освіти». Водночас університети повинні мати право обирати «власного» студента. Для Академії таким шляхом є повернення могилянського тестування.

Президент НаУКМА також говорив і про інтеґрацію університетів до наукового середовища. На сьогодні в Україні реальні структуровані докторські (PhD) програми західного зразка запроваджені лише в Києво-Могилянській академії. Розвиток цих програм є складовою Болонських зобов’язань України. 

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна