Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 55

Архів новин 2004 - 2012

 

 

Інтерв’ю президента НаУКМА Сергія Квіта виданню «Високий замок»

Дата публікації: 31.05.2010, 10:58

Сергій Миронович Квіт про необхідність реформування вищої освіти в Україні

Львівське щоденне видання «Високий замок» опублікувало інтерв’ю з президентом НаУКМА Сергієм Мироновичем Квітом. У ньому йдеться про діючу систему вступу, світові рейтинги університетів, а також українську політику в гуманітарній сфері.

Говорячи про нинішню систему вступу до вишів, Сергій Миронович пояснив, чому нелогічною виглядає надана абітурієнту можливість подавати документи при вступі на декілька спеціальностей; чому ЗНО не може усунути корупцію, а також чому «математику повинні складати всі, у т.ч. майбутні філологи, політологи, історики».

Крім цього, президент НаУКМА розповів, чому у світових рейтингах вишів українські не займають високих позицій і як зробити наші університети більш конкурентоспроможними.

Нинішню ситуацію в гуманітарній сфері, зокрема, мовну політику президент НаУКМА пов’язує з «наслідками певної бездіяльності в часах попередньої президентської каденції». Сергій Квіт переконаний, що стандарти українців «набагато ближчі до європейських», тому, навіть за умови спільного з Росією формування гуманітарної політики, ми потребуватимемо «свободи слова, демократії, реальної політичної конкуренції, гідного життя, а російська система цього не пропонує».

У підписанні міністром освіти Табачником наказу про надання іноземним студентам можливості навчатися будь-якою мовою Сергій Миронович Квіт вбачає «політично-ідеологічний підтекст». За його словами, «йдеться про підтримку не української, не англійської, а російської мови...».

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна