Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 55

Архів новин 2004 - 2012

 

 

Сергій Квіт в ефірі телеканалу TBI

Дата публікації: 23.07.2010, 22:22

Президент НаУКМА Сергій Квіт у програмі «Правда Віталія Портнікова» розповів про особливості вступної кампанії-2010, конкурентоздатні українські університети та проблему якості вітчизняної вищої освіти

Президент НаУКМА Сергій Миронович Квіт в ефірі телеканалу TBI розповів про перебіг вступної кампанії-2010, пояснив, чому є логічним рішення Кабміну щодо передачі Могилянки до сфери управління Міністерства освіти та науки України, а також поділився із телеглядачами своїм баченням проблеми підвищення якості української вищої освіти.

Президент НаУКМА переконаний, що ажіотаж навколо процедури прийому документів цього року спричинений недостатньо якісно організованим процесом. Приймальна комісія Києво-Могилянської академії працює злагоджено, тому подача заяв вступників проходить без ажіотажу. Щодо рішення МОНУ про продовження терміну прийому документів на вступ до 5 серпня, Сергій Квіт вважає, що «два тижні цілком достатньо, щоби прийняти документи».

Коментуючи рішення Кабміну про передачу НаУКМА до сфери управління МОНУ, Президент НаУКМА Сергій Квіт наголосив на тому, що це є лише формальним логічним завершенням процесу підпорядкування МОНУ, розпочатого у 2002 році. За словами Сергія Мироновича, «за цим рішенням нічого не стоїть: нас нічого не позбавили ні в грошах, ні в правах». Більше того, Президент НаУКМА вважає, що усі вищі навчальні заклади повинні підпорядковуватися Міністерству освіти і науки, адже «повинен бути єдиний контроль якості, єдина політика» у сфері вищої освіти.

Сергій Квіт переконаний у тому, що освіта повинна бути платною, але в Україні для цього відсутня система ґрантів та кредитування. Президент НаУКМА стверджує, що «на жаль, на сьогоднішньому етапі найбільш конкурентоздатні університети – державні», адже приватні університети, в основному, набирають абітурієнтів, спроможних заплатити за навчання, не враховуючи їх спроможність до навчання. Тому абітурієнти із якіснішим рівнем підготовки за відсутності змоги заплатити за навчання вступають до вишів за державним замовленням.

Дивіться повну розмову із Президентом НаУКМА Сергієм Квітом он-лайн >>>

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна