Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 55

Архів новин 2004 - 2012

 

 

Фотовиставка «З любов’ю до України»

Дата публікації: 21.09.2010, 16:15

24 вересня в Галереї мистецтв ім. Олени Замостян відкриття фотовиставки Роксоляни Тим’як-Лончини (Чикаго, США)

24 вересня в Галереї мистецтв ім. Олени Замостян відбудеться відкриття фотовиставки «З любов’ю до України» Роксоляни Тим’як-Лончини (Чикаго, США).

Роксоляна випускниця професійної фотошколи в Іллінойсі. Відтоді захоплюється мистецтвом фотографії у багатьох країнах світу. Але завжди авторка повертається до України через свою любов до неї та до її людей, бо, на думку Роксоляни, жодне інше місце не перевершує України.

Роксоляна Тим’як-Лончина за фахом лікар-стоматолог, віддала своїй професії понад 28 років. Вперше відвідала Україну з місією «Медицина на колесах» у 1992 р., присвятивши себе лікуванню сиріт і вагітних жінок.  Обличчя дітей-сиріт, яким допомагала п. Роксоляна, лягли в основу експозиції фотовиставки «Дитинство, позбавлене барв» ("Starving for Color"), яка у жовтні 2002 р. відбулася в Чикаго, а потім у 2003 р. у Філадельфії. Її успіх сприяв створенню однойменного фонду в США, який збирає кошти для дитячих будинків в Україні.
Сьогодні Роксоляна часто приїжджає в Україну, надаючи допомогу неповнолітнім у дитячих будинках та інтернатах, також презентує свої фотографії.

Виставка триватиме в НаУКМА до 8 жовтня 2010 року.
Після Києва цю фотоколекцію буде презентовано у Львові. 


Виставка відбувається за підтримки:Посольства США в Україні; Українського Конгресового Комітету Америки; Meest-Karpaty, Inc, Shipping Bridge to Eastern Europe.

Прес-реліз >>>

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна