Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 55

Архів новин 2004 - 2012

 

 

Ректор чільного грузинського університету про українську освіту

Дата публікації: 17.10.2011, 15:12

Ректор університету ім. Іллі Чавчавадзе (м.Тбілісі, Грузія) Гігі Тевзадзе, учасник Міжнародної конференції «Шляхи свободи»: «Якби була політична воля, українським університетам залишилося б зовсім небагато, щоб опинитися у світових лідерах»

Один із головних спікерів міжнародної конференції «Шляхи свободи», яка щойно пройшла у Могилянці, був Гігі Тевзадзе – ректор університету ім. Іллі Чавчавадзе, керівник проекту реформ у освітній системі Грузії. У чому суть цих реформ, чому грузинські студенти, на відміну від українських, підтримують освітню політику свого уряду; яким чином Грузії вдалося подолати корупцію та коли грузинські виші будуть у світових освітніх рейтингах – про все це та багато іншого пан Тевзадзе розповідав у інтерв’ю інформаційному агентству УНІАН.

Наведемо промовисту цитату:

"А наші хороші відносини зараз, окрім усього іншого, обумовлює Росія. Росія робить все, щоби Україна і Грузія відчули себе країнами однієї долі.

...Що стосується України, - якби була політична воля і відповідні рішення були прийняті, якби зробили ставку на об`єднання науки і освіти у ВНЗ, тоді українським університетам залишилося б зовсім не багато, щоб опинитися в світових лідерах."

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна