Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 55

Архів новин 2004 - 2012

 

 

Публічна лекція Єнні Альварт

Дата публікації: 25.11.2011, 16:18

28 листопада у Центрі польських та європейських студій НаУКМА відбудеться публічна лекція доктора Єнні Альварт (Німеччина) на тему «Тарас Шевченко в культурній пам’яті України»

Німецька служба академічних обмінів
Представництво Фонду ім. Гайнріха Бьолля в Україні
Посольство Федеративної Республіки Німеччина в Україні
За підтримки Центру польських і європейських студій НаУКМА

запрошують на

публічну лекцію доктора Єнні Альварт
(Німеччина)

Тема лекції : «Тарас Шевченко в культурній пам’яті України» (мова лекції – англійська)

Науковці, що вивчали життя Тараса Шевченка, часто вступали в суперечки щодо віднайдення «справжнього» поета. Лекція сконцентрується на іншому питанні: яка роль Шевченка в сучасній «політиці пам'яті» в Україні і якими є головні – часом доволі суперечливі – аргументи письменників, митців, науковців і політиків, що відстоюють їхні власні бачення Шевченка? Деякі групи інтересів зображують Шевченка як «національного генія» та одного з духовних отців незалежної України, тоді як для інших він лише конструкт, що змінюється через суспільні процеси та публічні дебати.

У лекції буде представлено різноманітні академічні прочитання Шевченка і публічні дискусії навколо його особи, а також мету створення цих конструктів у сучасній Україні. 
________________

Доктор Єнні Альварт – співробітниця Центру вивчення історії та культури Центрально-Східної Європи при Університеті Ляйпциґа, фахівчиня з історичної пам’яті та сучасної української культури. Вивчала славістику та історію мистецтва в Ґрайфсвальді, Іркутську, Мінську та Санкт-Петербурзі, стажувалася в Києві та Тбілісі. Результати її досліджень незабаром буде надруковано в книзі «Творити державу з Тарасом Шевченком. Культура спогадів та політика пам’яті в Україні перед та після 1991 р.».
________________

Лекція відбедеться
: 28 листопада о 16:30

Місце проведення : Центр польських та європейських студій (вул. Волоська 10, підвальне приміщення 6 корпусу НаУКМА)

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна