Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 55

Архів новин 2004 - 2012

 

 

В’ячеслав Брюховецький стане почесним президентом НаУКМА

Дата публікації: 14.05.2007, 14:01

В’ячеслав Брюховецький стане почесним президентом НаУКМА та зосередиться на своїй роботі президента Міжнародного благодійного фонду відродження КМА. НаУКМА прагне увійти у 500 найкращих університетів світу

Повідомлення для громадськості

14 травня 2007 року

 

Вячеслав Брюховецький

стане почесним президентом Києво-Могилянської академії

та зосередиться на своїй роботі президента Міжнародного благодійного фонду відродження КМА

 

Провідний український вуз прагне увійти у 500 найкращих університетів світу

 

Президент Національного університету «Києво-Могилянська академія» В’ячеслав Брюховецький прийняв рішення про те, що з 31 серпня 2007 року він залишає посаду Президента НаУКМА та візьме на себе відповідальну місію Почесного Президента Університету та зосередиться на своїй роботі Президента Міжнародного благодійного фонду відродження Києво-Могилянської академії.

 

Це рішення В’ячеслава Брюховецького тісно повязано з новою амбітною метою, яку виставляє перед собою Могилянка – увійти до кола 500 найкращих університетів світу. Досі жоден український університет не потрапляв до такого переліку. Для того щоб опинитися в одному ряду з найавторитетнішими та найвпливовішими університетами, НаУКМА  має стати потужною науково-навчальною корпорацією, яка акцентує увагу на розвитку наукових досліджень, інтегрованих до світового наукового процесу, працює за законами сучасного освітнього менеджменту, корпорацією, в першу чергу, орієнтованою на розвиток українського суспільства.

 

В’ячеслав Брюховецький впевнений, що прихід нового керівника ще більше розширить коло можливостей для розвитку НаУКМА, додасть нових контактів, свіжих ідей. „Входження Університету до когорти 500 найкращих у світі потребує переходу до нового рівня менеджменту: найсучаснішого, співзвучного з вимогами ринку, орієнтованого на ефективні світові тенденції”, – каже В’ячеслав Брюховецький.

 

„Це потужні нерозривні камертони:  Академія – для української освіти та культури, всього українського суспільства, і Брюховецький для самої Могилянки. Він не просто керівник установи вже 17 років поспіль –він є і буде символом  та гарантом збереження демократичних, відкритих традицій та принципів Києво-Могилянської академії, які зробили її яскравим явищем в освітньому, науковому та суспільному житті України та світового співтовариства»  – так прокоментував рішення В.Брюховецького Микола Жулинський, почесний професор НаУКМА, академік Національної Академії наук України, відомий громадський діяч.

 

Згідно з Законом України про вищу освіту, Міністерство освіти і науки України оголосило  всеукраїнський конкурс на заміщення посади президента НаУКМА (газета «Освіта України», 8 травня 2007 року). Вибори відбудуться 29 червня на сесії Академічної конференції НаУКМА, після чого кандидатуру переможця буде подано на затвердження до Міністерства освіти і науки України.

 

Рішення президента НаУКМА Брюховецького жодним чином не пов’язане з політичною ситуацією в Україні, оскільки Університет завжди зберігав і буде зберігати політичну незалежність. НаУКМА був, є і залишається демократичним закладом, в якому на першому місці стоїть право кожної людини на власний вибір. Плани на майбутнє самого президента Брюховецького також не пов’язані з політичною діяльністю.

 

1991 року Вячеслав Брюховецький з невеличкою групою однодумців почав відроджувати на території військово-морського політичного училища закриту ще у 1817 році Києво-Могилянську Академію. Сьогодні НаУКМА входить до трійки найпрестижніших університетів України. Могилянська спільнота складає майже 10 тисяч спудеїв, викладачів та випускників.

 

***

 

Щоб отримати додатову інформацію, просимо звертатися до відділу зв’язків із громадськістю Національного університету «Києво-Могилянська академія» за тел. /044/ 417-8215 та ел. поштою pr@ukma.kiev.ua

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна