Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 55

Архів новин 2004 - 2012

 

 

Конфлікт з EERC:

Дата публікації: 21.06.2007, 22:26

Конфлікт з EERC: коментар адміністрації Національного університету "Києво-Могилянська академія"

Багато з членів академічної спільноти були мимовільними свідками чи навіть учасниками конфліктних ситуацій, що останнім часом не раз виникали  між адміністрацією НаУКМА та керівництвом програми EERC (Економікс Едьюкейшн енд Ресерч Консорціум), яка здійснювала підготовку маґістрів на Факультеті економічних наук. І хоч подібна ситуація склалася не з вини адміністрації, викладачів чи студентів НаУКМА, ми вважаємо за потрібне пояснити її та знайти шляхи порозуміння, оскільки заручниками цього конфлікту  можуть стати студенти, що для нас є абсолютно неприпустимим.
     Спільний проект НаУКМА та EERC закінчився у жовтні 2006 року. Керівництво Консорціуму прийняло рішення про  цілковите відокремлення від НаУКМА і створення Київської школи економіки, що поставило юридичну крапку на угоді 1999 р. За домовленістю між адміністрацією Могилянки та ЕЕRС, програма мала закінчити навчальний рік і звільнити приміщення університету до 1 липня.
     21 червня співробітниками EERC була здійснена спроба  самочинно, без дотримання жодних належних процедур, вивезти з території НаУКМА майно, що перебуває у приміщенні  університету і приналежність якого  іншій стороні дотепер не удокументована. Й ось за цих обставин юридичної нез’ясованості походження і приналежності майна (усунути яку Університет закликав EERC від грудня 2006 року), наші колишні партнери вирішили діяти у рейдерський спосіб: вони зламали двері і почали виносити з приміщення НаУКМА різноманітну техніку, жодним чином не узгодивши це з керівництвом університету (факт пошкодження майна зафіксований міліцією). Лише завдяки зусиллям нашої охорони, а також  офіційному зверненню  НаУКМА до Печерського  райвідділу міліції о 20-й годині вечора  вдалося  зупинити  несанкціонований вивіз майна з Могилянки до  з’ясування його фактичної приналежності.
     Академія свідома своєї відповідальності перед студентами EERC, як і всіма іншими студентами Києво-Могилянської академії. Тому, на наше глибоке переконання, конфронтація, що нагнітається  EERC, а тепер уже – і спроба працівників EERC у  силовий  спосіб вирішити  це питання, є абсолютно неприпустимими. Тим більше, що наші опоненти  послідовно й активно втягують у неї студентів. Хотіли б нагадати, що нашим спільним завданням є навчання і виховання студентів, а не залучення їх до сумнівних з точки зору закону оборудок.
     Ситуація, що склалася, вимагає великої мудрості, терпіння і врівноваженості. Ми закликаємо до цього наших опонентів і пропонуємо правовим шляхом вирішити конфлікт, призвідцем якого були не ми. Президент НаУКМА В.С.Брюховецький готовий хоч завтра розглянути необхідне у таких випадках  подання на вивіз майна, право EERC  на яке буде потверджено документально. Нам чужого не треба. Шкода лишень, що учорашні наші партнери  у своїх діях виявилися такими далекими від правил і норм  того цивілізованого світу, свою приналежність до якого вони так гучно і повсякчас декларують.

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна