Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 55

Архів новин 2004 - 2012

 

 

Вступне тестування в НаУКМА –

Дата публікації: 05.07.2007, 14:35

Вступне тестування в НаУКМА – унікальна система набору студентів: чесність, прозорість, оперативність

8 липня 2007 року в НаУКМА відбудеться одноденний набір студентів на бакалаврські програми — вступне тестування на 16 спеціальностей, яке складається з двох частин:
1) письмовий тест для абітурієнтів за сімома модулями: українська мова, англійська мова, правознавство, математика, історія Києво-Могилянської академії, а також на вибір одного з модулів природничого циклу – або біологія, або фізика, або хімія та одного з модулів гуманітарного циклу – або історія, або література.
2) публічна перевірка аркушів відповідей та оголошення результатів (12:30 — 17:30) у присутності абітурієнтів, їхніх батьків, друзів, представників мас-медіа. Запрошуємо всіх представників ЗМІ побувати 8 липня у нас та на власні очі пересвідчитися в об’єктивності перевірки тестів (чекаємо на вашу реєстрацію у четвер та в п’ятницю). Система набору студентів є унікальною в Україні. Вступне тестування триває лише один день. За бажанням абітурієнт може брати участь у вступному тестуванні одночасно на два напрями (але після вступу студент має визначитися з навчанням, обравши один напрям).

Мета акції — поширити досвід та в черговий раз підтвердити прозорість та об’єктивність вступної кампанії НаУКМА, рівність умов для всіх абітурієнтів без винятку, можливість некорумпованого вступу у вищий навчальний заклад України, відкритість; прозорість, оперативність перевірки результатів. НаУКМА відкрито демонструє свою систему тестування та перевірки тестів широкій громадськості: абітурієнтам, батькам, пресі, представникам Міністерства освіти і науки України, гостям.

Галузі знань за напрямами підготовки в НаУКМА:
Гуманітарні науки. Історія. Філологія. Філософія; Економіка та підприємництво. Економічна теорія. Фінанси і кредит; Інформатика та обчислювальна техніка. Програмна інженерія; Культура. Культурологія; Право. Право; Природничі науки. Біологія. Екологія, охорона навколишнього середовища та збалансоване природокористування. Хімія; Системні науки та кібернетика. Прикладна математика (цього року відбудеться перший набір); Соціально-політичні науки. Політологія. Соціологія. Соціологія (соціальна робота); Фізико-математичні науки. Фізика.


Перевірена система вступного тестування дає можливість університету серед сильних вибирати найсильніших, виключає хабарництво, необ’єктивність. Все це приваблює молодь. Про це свідчать постійно високі конкурси. Станом на 3 липня 2007 року конкурс на деякі спеціальності такий: фінанси та кредит і право — 6; українська мова та література, соціологія, соціальна робота, економічна теорія, культурологія, політологія — 4; філософія — 3; історія, екологія, прикладна математика, програмна інженерія — 2; біологія, хімія, фізика — 1 особа на місце.
Могилянка в числі перших підтримала і є співвиконавцем проекту зовнішнього сертифікаційного тестування з математики й історії — спільний проект Міністерства освіти України та Міжнародного фонду “Відродження”, незважаючи на те, що філософія добору студентів Могилянки та технологія проведення тестувань суттєво відрізняються від тестування зовнішнього.

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна