Експертний круглий стіл “Електронна Демократія в дії: Електронна Угода – інноваційний інструмент народовладдя в реформованій Україні (без жертв, шин та коктейлів)”

13 травня, 13:15 - 16:15, "Укрінформ"

Подія проводиться в рамках реалізації інноваційного проекту з впровадження електронної демократії, розробниками якого є Центр розвитку інновацій НаУКМА спільно з Асоціацією випускників НаУКМА (у команді проекту – 18 випускників КМА), Громадським Сектором Євромайдану та іншими партнерами.

Подію відкриватиме Почесний Президент НаУКМА В'ячеслав Брюховецький. 

 

Запрошені експерти обговорюватимуть найактуальніші напередодні виборів 25 травня 2014 року аспекти укладання Е-Угоди виборців з кандидатами та подальшого моніторингу її виконання. Зокрема: актуальність, виклики та вигоди, які Електронна Демократія та Е-Угода представляють для суспільства. В обговоренні візьмуть участь представники креативного класу, громадських організацій, бізнесу, політикуму, держави та ЗМІ.

Під час круглого столу буде представлено один з інструментів електронної демократії - Е-Угоду, а також платформу www.enarod.org, над впровадженням яких активно працюють провідні експерти ІТ-індустрії, правники, політологи, представники громадського експертного середовища та Асоціації випускників НаУКМА.

 

УВАГА!

Кожен небайдужий ще має можливість долучитись до формулювання зобов'язань для кандидата на пост Президента України - візьміть участь у громадському опитуванні та наповнюйте змістом інструмент "Е-Угода" зі свого боку! 

 

Більше інформації про проект та круглий стіл:

програма експертного круглого столу

на сайті Асоціації випускників НаУКМА

• у Facebook – на сторінках Центру розвитку інновацій та самої події - заходьте, реєструйтесь, слідкуйте за оновленнями.


Про Е-Угоду:

проект націлений на впровадження процесу здійснення народовладдя в Україні, коли народ контролюватиме владу, визначатиме політику, притягатиме обранців до відповідальності.

В рамках Проекту «Е-Майдан» було розроблену новий інструмент е-демократії - Е-УГОДУ - угоду між кандидатом та виборцями із конкретними зобов'язаннями, що деталізують чи посилюють положення законодавства, а також містять відповідальність обранця у разі невиконання домовленості.

Е-Угода набуває більшої сили в порівнянні зі звичайною передвиборчою програмою кандидата завдяки тому, що Е-Угоду на незалежному від держави веб-порталі кандидат і виборець скріплюють електро-цифровими підписами (ЕЦП), що прирівнюється до власноручного підпису, та може використовується для здійснення правочинів.

 

Початок реєстрації - о 12.30.

Адреса Української національної інформаційної агенції:

м.Київ, вул. Хмельницького, 8/16

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна