Почала працювати Києво-Могилянська школа публічного адміністрування

Разом із нею відкрита магістерська програма за спеціальністю «Публічне адміністрування»

Ми доклали значних зусиль для того, щоб отримати ліцензію та розпочати процес навчання ще цього року. Але тривалість усіх процедур, необхідних для початку навчання суттєво скоротила для нас період вступної кампанії.

Від 11 липня розпочато прийом заяв та документів до НаУКМА, який буде завершено 19 липня.

Необхідно зібрати пакет документів, про які йдеться у розділі V Правил прийому до НаУКМА.

 Для вступу на програму необхідно мати освітньо-кваліфікаційний рівень не нижче «спеціаліста», підтверджений документом державного зразка, що виданий вищим навчальним закладом III-IV рівня акредитації.

Перевага віддаватиметься особам, які мають досвід професійної діяльності в органах державної влади, органах місцевого самоврядування, в громадських організаціях або політичних партіях.

Охочі вступити на магістерську програму складатимуть тестові іспити з української та англійської мов, а також повинні подати та представити мотиваційну презентацію.

Мотиваційна презентація повинна дати відповідь на такі запитання:

• Яким Ви бачите майбутнє України, та які реформи, на Вашу думку, для цього необхідно здійснити?

• Оберіть одну із реформ та докладно опишіть Ваше бачення її здійснення.

• Про яку роль у здійсненні цієї реформи Ви би мріяли для себе?

 

Мотиваційну презентацію необхідно викласти письмово, роздрукувати у трьох примірниках, принести із собою 30 липня та представити перед екзаменаційною комісією.

Обсяг презентації не повинен перевищувати п’яти сторінок тексту, викладеного шрифтом Times New Roman, кегль – 14, інтервал – 1,5, поля – 2,5.

Мотиваційна презентація оцінюватиметься за такими критеріями:

• Творчий підхід;

• Самостійність у викладенні думок;

• Критичне мислення;

• Цілісність змісту;

• Акуратність.

Під час усного представлення екзаменаційна комісія також враховуватиме презентаційні навички та мотивованість.

Форма навчання – денна (у формі навчальних модулів, щоб слухачі могли навчатись працюючи), тривалість – 2 роки (4 семестри).

Ліцензований обсяг програми – 50 осіб.

Вартість навчання для першого набору – 25 000 грн. на рік.

 

Водночас, програма матиме певну кількість місць державного замовлення, а також стипендійний фонд, і вступники, залежно від місця у рейтинговому списку, зможуть претендувати на повне або часткове покриття вартості навчання.

 

Києво-Могилянська школа публічного адміністрування створена тими й для тих, кого об’єднує спільне бажання впорядкувати Україну, зробивши її привабливою для українців та цікавою світові. Це середовище формування лідерів для політичної діяльності та публічної служби в Україні. Лідерів, спроможних генерувати ідеї та брати відповідальність за подолання викликів, які постають перед нашою країною.

Сучасна культура публічного адміністрування сформувалася на працях десятків мислителів і на кількасотрічній практиці багатьох країн світу. Попри складнощі з проходженням демократичних процесів в Україні, попри конфлікти, що виникають на різних рівнях публічної влади, публічні службовці мають бути спроможними ефективно діяти, дбаючи про інтереси громадян та забезпечуючи повагу до їх гідності. Лише за таких умов наші політики та державні службовці зможуть долучити Україну до європейської спільноти.

Києво-Могилянська школа публічного адміністрування – це поєднання університетських традицій Києво-Могилянської Академії та інноваційних підходів до опанування публічного адміністрування. Вони запропоновані провідними українськими фахівцями та засновані на сучасному розумінні демократичного урядування, спиратимуться на освітній та професійний досвід наших слухачів.

Магістерська програма Школи публічного адміністрування покликана стати середовищем, що готує кадри для органів державної влади та місцевого самоврядування, які потребують негайного реформування. Саме тому вона призначена для зрілих особистостей, які вже мають певний досвід роботи у публічній сфері, громадських організаціях чи бізнесі.

Ми пропонуємо не стандартне навчання, а можливість ефективно провести час у спілкуванні з однодумцями – освіченими, ініціативними людьми, яким не байдуже майбутнє України.

Головне завдання викладачів Школи полягає у тому, щоб, спираючись на міцний фундамент теорії, постійно спонукати учасників програми до дискусії, живого обміну думками й досвідом.

Навчальний план магістерської програми складений відповідно до вимог Державного стандарту вищої освіти України, а також з урахуванням підходів до викладання відповідних теоретичних та практичних дисциплін у таких демократичних країнах, як, насамперед, Великобританія, Німеччина, США і Канада.

Нормативні дисципліни програми:

1) орієнтаційний курс історії становлення Української держави

2) філософія демократичного врядування

3) інституційна організація держави та суспільства

4) основи макроекономіки та економічної політики

5) політичний процес

6) основи вироблення політики та прийняття рішень

7) публічна служба і управління персоналом

8) інформація та інформаційні технології в публічному врядуванні

9) публічні фінанси (бюджетування та фінансовий менеджмент)
10) стратегічне управління в публічних організаціях

11) належне врядування у відносинах публічної адміністрації з громадянами

12) зовнішньополітичні аспекти вироблення політики

13) зовнішньоекономічні аспекти публічного адміністрування

14) європейські стандарти публічного адміністрування та євроінтеграція

15) публічні комунікації

16) судовий контроль за публічною адміністрацією

17) засади правозастосування, нормотворення, юридичної техніки

18) місцевий та регіональний розвиток.

 

Керівник магістерської програми Козюбра Микола Іванович – доктор юридичних наук, завідувач кафедри державно-правових наук Національного університету «Києво-Могилянська академія».

Автори задуму та відповідальні за впровадження програми:

Коліушко Ігор Борисович – директор Києво-Могилянської школи публічного адміністрування, старший викладач кафедри державно-правових наук факультету правничих наук Національного університету «Києво-Могилянська Академія», голова правління Центру політико-правових реформ;

Сироїд Оксана Іванівна – LL.M., заступник директора Києво-Могилянської школи публічного адміністрування, старший викладач Кафедри міжнародного права і спеціальних правових наук Національного університету «Києво-Могилянська академія», директор Української Правничої Фундації.


У випадку виникнення запитань просимо звертатись до приймальної комісії НаУКМА або до методиста програми Ольги Семидочної Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна