У Могилянці обговорили майбутнє університетського кампусу

 

 

22 грудня 2015 р. у Музеї НаУКМА відбувся круглий стіл «Кампус НаУКМА: яким ми його бачимо?», організований Центром урбаністичних студій НаУКМА.

 

Цей захід – другий в рамках підготовки до проектного семінару, спрямованого на розробку проекту оновлення публічного простору кампусу НаУКМА.

Перший круглий стіл відбувся у жовтні й був присвячений історії формування архітектурного комплексу НаУКМА та пам’яткоохоронним питанням.

Цього разу йшлося про поточний стан кампусу і те, яким його бачать зокрема студенти. Учасники круглого столу обговорювали такі питання: «Простір формує спільноту чи спільнота – простір?», «Де межа між відкритістю і безпекою?», «Навіщо у Могилянці паркани?», «Хто і як має визначати, яким бути публічному простору НаУКМА?».

Йшлося також про особливості історичного кампусу у міському середовищі.

 

У заході взяли участь президент Академії А. Мелешевич, керівники та представники відділів стратегічного розвитку, комунікації з випускниками, фінансово-економічного, викладачі НаУКМА, архітектори, керівництво київського Представництва Фонду ім. Г. Бьолля.

 

Співробітники Центру урбаністичних студій показали результати опитувань і фокус-груп, архітектори Віктор Зотов та Володимир Зотов представили результати перед проектних досліджень кампусу і Контрактової площі (щодо питань відкритості, безбар’єрності, руху транспорту тощо).

Своїм досвідом комунікації між студентською спільнотою та керівництвом поділилися студенти КНУ ім. Шевченка, організатори студентського урбаністичного фестивалю «Урбанавт».

Дискусія показала, наскільки різні підходи у архітекторів і представників академічної спільноти: перші закликають вже щось робити, другі – за продовження діалогів. Але наприкінці усі учасники зійшлися на тому, що наступним кроком має стати глибше дослідження ситуації, а відтак – широке залучення могилянської спільноти до розмови про те, який кампусу нам потрібен.

 

Центр урбаністичних студій разом з однодумцями з Могилянки та з-поза її стін готує публічну подію про «кампус могилянського щастя».

 

 

 

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна