Президент Світового Конгресу Українців Євген Чолій: «Щасливий перебувати у стінах Могилянки»

  Нещодавно у НаУКМА з візитом перебував Президент Світового Конгресу Українців  Євген Чолій. Відбулася зустріч пана Президента СКУ з керівництвом НаУКМА – президентом Андрієм Мелешевичем, віце-президентом з наукової роботи та інформатизації Тетяною Ярошенко, заступником директора Докторської школи ім. Родини Юхименків Михайлом Винницьким, керівником відділу стратегічного розвитку Катериною Максим.

 

Під час зустрічі її учасники обговорювали питання підтримки процесу реформ в Україні, просування інтересів України та українців на міжнародному рівні. Особлива увага була приділена можливостям та напрямкам співпраці між СКУ та НаУКМА. Учасники зустрічі акцентували на важливості її поглиблення.

 

Андрій Мелешевич підкреслив особливу роль СКУ та, зокрема,  українців Канади у цей вкрай непростий для України час: їх інформаційна, політична, консультаційна та гуманітарна допомога є неоціненною для нашої країни.

 

Високий гість відвідав також історичні пам’ятки, розташовані на території Могилянки – Староакадемічний (Мазепин) корпус, Музей НаУКМА (Святодухівська церква та Поварня Братського монастиря), а також Бібліотеку ім. Омеляна та Тетяни Антоновичів.

 

У часі візиту в Україну пан Чолій зустрівся також з Президентом України Петром Порошенком, премєр-міністром Арсенієм Яценюком, міністром фінансів Наталею Яресько, міністром закордонних справ Павлом Клімкіним та заступником Глави Адміністрації Президента України Костянтином Єлісєєвим.

 

Світовий Конґрес Українців (СКУ) (англ.Ukrainian World Congress) — створена 1967 року в США неприбуткова позапартійна організація, котра об’єднує українські громадські організації  у діаспорі і представляє інтереси понад 20 мільйонів українців, які мешкають поза межами України.

 

 

Євген Чолій - канадський правник українського походження, член палати адвокатів Квебеку (з 1982), з 2008 р. — президент Світового Конгресу Українців. Включений до списку провідних правників Канади Best Lawyers in Canada 2013 та 2014 років як один з провідних спеціалістів у галузях корпоративного та комерційного права. Неодноразово готував пропозиції до уряду Канади та виступав перед парламентськими комісіями, представляючи позицію українців Канади та лобіюючи інтереси України.

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна