Вечір пам’яті Антона Тимонишина

13 червня, о 17.00, КМЦ НаУКМА

 

Центр кінематографічних студій НаУКМА спільно з Культурно-мистецьким центром НаУКМА проводять вечір пам’яті відомого режисера кіностудії ім. О. Довженка.

 

Відбудеться також і презентація книжки Лариси Брюховецької «Кінопростір Антона Тимонишина».

 

Безперебійний конвеєр іноземного кіно заповнює наші великі і малі екрани, формуючи кінематографічну дійсність України і свідомість глядачів. Багато з них не здогадується про те, що свого часу на кіностудії ім. О. Довженка виходили фільми, які мали багатомільйонну аудиторію і йшли на екранах зарубіжних країн. Такими, зокрема, були фільми Антона Тимонишина «Ракети не повинні злетіти», «Їх знали тільки в обличчя», «Експеримент доктора Абста». У них – образ людини, яка захищає свою землю від агресора і виходить переможцем у битві із сильнішим ворогом, завдяки мужності й розуму.

Це було пригодницьке гостросюжетне кіно, проте його успіх тогочасне кінематографічне керівництво не вважало досягненням, а прибутки, які приносили такі фільми, не були підставою для заохочення режисера.

 

Однак фільми майстра не забуті, більше того, вони залишаються актуальними і сьогодні: він навчав патріотизму.

До участі запрошені: редактор кіно Валентина Ридванова, директор театру Данило Поштарук (Луцьк), кінооператор і режисер Сергій Лисецький, режисер Олександр Муратов, актор Олег Комаров, редактор кіно Інесса Размашкіна, літературознавець Микола Жулинський, культуролог Вадим Скуратівський, кінознавці Валентина Слободян, Ольга Брюховецька.

 

Адреса:

вул. Іллінська, 9,

Культурно-мистецький центр НаУКМА,

Галерея мистецтв ім. О. Замостян.

 

Вхід вільний  

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна