Церемонія посвяти у спудеї - 2016

 

31 серпня відбулася церемонія посвяти у спудеї Києво-Могилянської академії.

 

За традицією, першокурсники склали присягу і поклялися сумлінно опановувати нові знання, бути гідними фундаторів академії та пронести через усе життя ідеали демократії та гуманізму.

 

Звертаючись до всіх, хто щойно долучилися до могилянської сім’ї, президент НаУКМА Андрій Анатолійович Мелешевич сказав: «Цінуйте роки, проведені в Києво-Могилянській академії. Уже завтра у вас почнеться навчання. Ставтеся до нього так, як того вимагає Могилянка. Вас будуть чесно навчати і об’єктивно оцінювати. Якими будуть ваші знання і навички, здобуті тут — таким буде і ваше подальше життя».

Президент Могилянки зауважив, що з того часу, коли було запроваджено ЗНО, найкращі студенти (тобто студенти з найвищими у країні балами ЗНО) вступають саме до КМА. Наостанок президент побажав першокурсникам: «У Києво-Могилянській академії люди, які не навчаються, не затримуються. Я хочу, щоб ви всі тут затрималися!».

 

В’ячеслав Степанович Брюховецький, почесний президент НаУКМА, також виступив перед першокурсниками з привітальною і напутньою промовою: «Цей день для вас назавжди залишиться дуже помітним. Ви вступаєте в цілковито нове життя. Попереду багато радощів, успіхів, напруженої праці. Будуть і поразки та невдачі. Все це разом і є життя. І часом гідно і правильно перейти перемогу важче, ніж поразку. Не будьте зациклені на тому, що лише перемога творить майбутнє. Але завжди старайтеся перемагати! Від вас залежить, якою буде Україна, і коли вона стане щасливою. Бажаю вам любити життя так, щоб цей дух любові ще дужче наситив ці стіни, і щоб ваші діти (теж майбутні могилянці!) були щасливими у сильній і щасливій державі».

 

Привітати першокурсників прийшов Дмитро Шимків, заступник глави Адміністрації Президента України. Він побажав новоспеченим студентам знайти здоровий баланс між навчанням та розвагами, а наостанок вигукнув: “Have fun!”.

 

Максим Яременко, доцент кафедри історії НаУКМА, поділився спогадами про свої власні студентські роки: «Здавалося, точку опори вже знайдено і нарешті можна змінити світ, ще мить — і він покотиться». Також Максим Яременко закликав першокурсників дивитися не лише попереду, а й навколо себе, користуватися новими можливостями.

 

Тарас Лукачук, випускник Могилянки, топ-менеджер, вручив нагороди переможницям конкурсу на здобуття премій «Кращий викладач факультету природничих наук» та «Кращий викладач кафедри англійської мови», а також привітав новоспечених студентів.

Тарас Лукачук поділився спогадами про своє навчання в НаУКМА: «Я не мав жодного сумніву стосовно вибору університету. Могилянка сформувала мій світогляд і цінності, які я сповідую».

Він звернувся до першокурсників: «Ви можете досягти чого завгодно. Могилянка — шикарна платформа, але тільки від вас самих залежить, як ви використаєте цю можливість і яким буде ваше майбутнє».  

 

Переглянути фотоальбом події можна за посиланням.

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна