Отець Андрій Зелінський: «Ми живемо у світі, якого не знаємо. Це новий початок»

 

02 вересня 2016 р. відбулася традиційна щорічна лекція з циклу «Духовні цінності людини». Цього року перед студентами першого року навчання виступив отець Андрій Зелінський, священик Української Греко-Католицької Церкви, випускник НаУКМА, військовий капелан, член чернечого згромадження «Товариство Ісуса», член Ініціативної групи Української академії лідерства, викладач Київської Трьохсвятительської духовної семінарії.

 

 

 

Отець Андрій прочитав лекцію на тему: «Як повернутися в майбутнє. Духовність на день сьогоднішній».

У лекції йшлося зокрема про зміни глобального масштабу, в епіцентрі яких перебуває Україна, і про те, як людство може гідно прийняти цей виклик. «Ми живемо у світі, якого ми з вами не знаємо. У світі непевному, у світі, можливо, нестабільному. Але це не кінець, це новий початок. Від нашої здатності переінтерпретувати залежить те, де ми з вами житимемо завтра», — сказав отець Андрій. Він переконаний, що любов має стати рушійною силою, яка допоможе переформатувати соціальні взаємини таким чином, щоб кожна людина могла вільно розвиватися в оновленому суспільстві.

«Любов як дійсність, яка творить, як єдина сила, здатна генерувати. Любов як здатність віддавати себе, аби утверджувати у житті іншого».

 

Наостанок Отець Андрій звернувся до студентів: «Будьте справжніми, будьте живими, живіть, і живіть так, щоб тим, хто поруч із вами, хотілось жити!»

 

Повний текст лекції – за посиланням.

 

Прослухати:

 

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна