У ДТП трагічно загинув Олексій Курінний

 

06 вересня у ДТП на Рівненщині трагічно загинув Олексій Курінний – випускник Факультету правничих наук, потім – старший викладач кафедри міжнародного права та спеціальних правових наук ФПвН.

 

 

Олексій був «могилянцем» з самого дитинства – спочатку з відзнакою закінчив Києво-Могилянський колегіум у Києві, потім – бакалаврат (2007 р.) та магістеріум (2009 р.) Факультету правничих наук НаУКМА – і теж з відзнакою. Щойно отримавши диплом, почав працювати старшим викладачем кафедри міжнародного права та спеціальних правових наук ФПвН Могилянки, паралельно ставши здобувачем наукового ступеня «доктор філософії» на кафедрі загальнотеоретичних та державно-правових наук.

Тема його наукового дослідження - «Імплементація права на політичне самовизначення до правової системи України».

Олексій мав дуже широке коло наукових інтересів: був автором і співавтором понад 50 наукових і аналітичних публікацій з права, історії, соціолінгвістики, етнографії, зокрема, колективних монографій і посібників (у співавторстві), а також наукових статей. Брав участь у розробці законопроектів «Про державну службу», «Про адміністративний збір»», «Про права корінних народів України», «Про правонаступництво України від українських державних утворень».

 

Олексій був небайдужою людиною, він активно займався громадською роботою.

 

Курінний активно працював у різних за масштабом та спрямуванням проектах – був заступником голови Координаційної ради з питань захисту української мови при Київській міській організації товариства «Меморіал» ім. В.Стуса; заступником Голови Київської міської організації Всеукраїнського товариства «Просвіта» ім. Т. Шевченка; членом Експертно-консультативної ради з питань реформування державної служби при Національному агентстві України з питань державної служби; експертом громадської ініціативи «Реанімаційний Пакет Реформ».

Олексій Курінний багато зробив для розбудови демократичної, справедливої, цивілізованої держави, утвердження української національної ідентичності.

Ми пишаємося тим, що він був нашим колегою та випускником.

 

Вся спільнота Могилянки висловлює щире співчуття родині і близьким Олексія.

 

Вічна і світла пам’ять!

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна