Відзнака Студентського театру НаУКМА

 

Студентський театр НаУКМА (художній керівник і режисер – Тетяна Шуран) взяв участь у Другому фестивалі українського аматорського театру, що відбувся 12-13 травня у Києві за підтримки Національної Спілки Театральних діячів України.

 

 

На шести театральних майданчиках міста протягом двох днів професійне журі, що складалося з відомих режисерів, акторів, театрознавців та хореографів переглянуло понад 80 театральних колективів з 35 міст України, в яких брали участь понад тисяча акторів!

Наш Студентський театр представив на Малій сцені Київського академічного Молодого театру виставу «Don’t look back!» за оповіданням випускниці Могилянки письменниці Галини Ткачук «Тисяча шматочків». Літературне перетворення оповідання в п’єсу здійснювала уся трупа театру. Результатом стала суміш абсурду й бурлеску, іронії і сатири із дещицею лірики і суму.

Протягом року вистава гралася на рідній сцені у КМЦ. Показ на фестивалі став завершальним у сценічному сезоні. Адже нині у студентського театру сезон ходуль.

 

Виступ на фестивалі був дуже успішним: у номінації «Студентські, молодіжні, аматорські театри» Студентський театр НаУКМА отримав диплом «За високий рівень режисерської та акторської роботи».

 

Щиро вітаємо з успіхом акторський склад театру – Наталію Гарасівку, Катерину Антошину, Марію Петренко, Анну Крисальну, Дар’ю Чеченіну, Маркіяна Мороза, Єсенію Вітенко, Анастасію Таргонську, Ірину Бевз, Віталія Чафонова, Назара Залуцького, Івана Мельника і, звісно, художнього керівника театру Тетяну Шуран!

 

«Don’t look back!», рухайся вперед, йди своїм шляхом – мотто молодих акторів. Щойно відбувся фестиваль, а вони вже стали на ходулі і готуються прикрасити своїм виступом цьогорічну конвокацію.

 

Слідкуйте за новинами на фейсбук-сторінці Студентського театру і чекайте на вистави наступного навчального року.  

 

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна