Лекція судді Марка Л. Вулфа “Україна і світ потребують Міжнародного антикорупційного суду”

30-го жовтня, о 18:00, ауд. 4-318

 

Запрошуємо всіх бажаючих на лекцію американського судді Марка Л. Вулфа на тему «Україна і світ потребують Міжнародного антикорупційного суду». Захід реалізується в рамках UCU Rule of Law Lecture Series – серії лекцій від провідних американських, європейських та українських правників, присвячених актуальним викликам і проблемам у сфері забезпечення верховенства права, правосуддя та справедливості.

 

У КМА лекція відбудеться за сприяння «Міждисциплінарного науково-освітнього центру протидії корупції» (ACREC).

 

Попередня реєстрація за посиланням.

Мова заходу – англійська.

 

Марк Л. Вулф був призначений до окружного суду США округу штату Массачусетс у 1985 році, займав посаду голови суду з 2006 по 2012 рік, а наразі є старшим суддею ( з найдовшим стажем роботи суддею). Був членом Конференції суддів США та Головою Комітету окружних суддів Конференції суддів, членом Комітету з кримінального права, Комітету федеральних правил кримінального процесу та Комітету кодексу поведінки. До того, як стати суддею, він також працював у Міністерстві юстиції на посаді помічника заступника Генерального прокурора США (1974 р.) та помічника Генерального прокурора США (1975-1977 рр.), а також заступником Генерального прокурора США в окрузі штату Массачусетс та начальником відділу протидії корупції в державному секторі в цьому офісі (1981-1985). Він також мав приватну практику у Вашингтоні, Округ Колумбія (1971-1974) та в Бостоні (1977-1981).

Випускник Йельского університету та Гарвардської школи права, суддя Вулф є ад’юнкт викладачем Школи державного управління ім. Кеннеді у Гарвардському університеті. Там Суддя Вульф викладає курс «Міжнародна боротьба із корупцією». Також суддя Вулф є старшим науковим співробітником Гарвардського центру прав людини ім. Карра, членом Ради з питань міжнародних відносин, а також заслуженим позаштатним науковим співробітником Міжнародного наукового центру імені Вудро Вільсона.

Суддя Вулф багаторазово доповідав з питань ролі судді в демократичному суспільстві, прав людини, та боротьби із корупцією в різних країнах, зокрема Росії, Китаї, Туреччині, Чехії, Словаччині, Румунії, Угорщині, Єгипті, Кіпрі та Панамі.

 

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна