Команда НаУКМА – чемпіон України з Судових дебатів ім. Філіпа Джессапа

jessup 01

 

За результатами національного раунду змагань із міжнародного публічного права команда студентів правничого факультету здобула перемогу та поїде представляти Україну на 60-тих Міжнародних раундах судових дебатів ім. Філіпа Джессапа у Вашингтоні (Philip C. Jessup International Law Moot Court Competition).

 

1-3 лютого у Вищому Господарському Суді України пройшов національний етап змагань із міжнародного публічного права. Команда могилянців у складі студентів-правників Анастасії Єрмоленко (БП-4), Мирослава Вовка (БП-4), Дениса Гаценюка (БП-4) та Людмили Редутової ( МП-1) здобула перемогу, зійшовшись у фінальному раунді з командою ЛНУ ім. Івана Франка.

 

«Вони були неймовірними цього року, – каже про своїх суперників учасник могилянської команди, лауреат нагороди «Найкращий промовець» раунду Денис Гаценюк. – Якщо писатимете про те, з ким ми грали, то прошу це зазначити, бо дівчата були вкрай сильними суперницями».

 

«Рівень команд і загалом змагань значно виріс. В Україні дуже велика конкуренція між університетами, – розповідає тренер команди могилянців, випускник НаУКМА (БП, право-2013), human rights officer Моніторингової місії ООН із прав людини в Україні Максим Попович. – Я треную команди з Могилянки на схожі змагання з міжнародного права/права ЄС чотири роки, саме на Джессап – уперше. Коли був студентом НаУКМА, брав участь у Джессапі у 2011/2012. На даний момент конкуренція між університетами в Україні дуже велика».

 

jessup 02 

 

Проте учасники могилянської команди розцінюють таку серйозну конкуренцію, як ще одну з можливостей потренувати свої навички перед світовими змаганнями: «Команди були неймовірно сильними й до останнього не могли визначити чіткого лідера, – каже студент Денис Гаценюк. – Але найголовніше в Jessup – це велика спільнота учасників, тренерів, суддів і просто друзів. Усі займаються однією справою, всі один одного поважають і допомагають.

 Ми радіємо, що Могилянка завжди знаходить собі місце в цій спільноті. Ми з командою взяли кілька днів на відпочинок, але вже з середи й до самого кінця березня працюватимемо над нашими помилками, щоби показати у Вашингтоні найкращий можливий результат!».

 

Варто зазначити, що команда студентів факультету правничих наук уже вдев’яте стає переможцем Національного раунду та бере участь у міжнародному раунді змагань із міжнародного права ім. Філіпа Джессапа під керівництвом тренерів – викладачів кафедри міжнародного права і спеціальних правових наук та випускників факультету.

 

Нагадаємо, що за підсумками регіонального раунду мут-корту з медіа права, команда могилянського Price Media Law Moot Court отримала право поїхати на фінал змагань у Оксфорд навесні 2019 року.

 

Фото – Фейсбук Jessup Ukraine - Джессап Україна

 

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна