«Антикорупційні студії» - нова магістерська програма в НаУКМА

 

 

З вересня 2019 року в НаУКМА за унікальною програмою готуватимуть магістрів політології, з фокусом на опануванні сучасних методологічних підходів до дослідження політичних аспектів антикорупційної діяльності.

Програма створена спільно Міждисциплінарним науково-освітнім центром щодо протидії корупції в Україні (ACREC) та кафедрою політології НаУКМА.

 

Програма є міждисциплінарною та спрямована на здобуття навичок та вміння застосовувати знання у сфері політичної науки, права, економіки та соціології. Під час навчання студенти-магістри матимуть змогу опановувати інноваційні та актуальні курси.

Серед обов’язкових дисциплін –

«Правові засади та інституційні механізми запобігання корупції»;

«Пошук інформації в базах даних»;

«Антикорупційний комплаєнс»;

«Соціальна нерівність і корупція»;

«Стратегії комунікацій у сфері боротьби з корупцією».

 

Про повернення активів, одержаних внаслідок корупційних правопорушень, виикриття та попередження корупції під час публічних закупівель, економічні та політичні аспекти аналізу політики, електронне багаторівневе врядування й Е-демократію, політичну психологію та іміджелогію можна буде дізнатися на вибіркових дисциплінах програми.

 

Навчання відбуватиметься за модульною системою. Студенти навчатимуться у форматі лекційних та семінарських занять, колоквіумів та рольових ігор, моделювання слідчих/розшукових дій. До викладання також залучатимуться детективи НАБУ, слідчі судді, партнери провідних юридичних фірм, найкращі вітчизняні та закордонні теоретики і практики у сфері антикорупції, а також відомі політики та громадські діячі.

 

Окрім того, студенти отримають унікальну можливість проходження ознайомчої практики в органах державної влади, місцевого самоврядування, міжнародних та громадських організаціях, де здобуватимуть практичні навички роботи у сфері антикорупційної діяльності.

 

Вступити на програму можуть охочі, що здобули бакалаврський чи магістерський рівень вищої освіти з будь-якої галузі знань. Для вступників з фаховою політологічною освітою треба скласти ЗНО з іноземної мови та фаховий іспит з політології, а для вступників, які не мають політологічної освіти – ще додатковий фаховий іспит.

Детальна програма та умови вступу на сайті Міждисциплінарного науково-освітнього центру щодо протидії корупції в Україні НаУКМА.

Графік вступних випробувань буде розміщено на сайті для абітурієнтів.

.  

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна