Перемоги могилянців на олімпіадах та конкурсах з української мови, філософії та правознавства

Перемогу в ІІ етапі Всеукраїнської студентської олімпіади з навчальної дисципліни «Українська мова (за професійним спрямуванням)» здобула студентка Олександра Єліна (БП-1, «Економіка»). 

 

У галузі філософських наук – студенти Катерина Лобанова (МП-2, «Філософія») та Владислав Михайлов (БП-4 «Філософія») отримали дипломи ІІІ ступеня ІІ туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з філософських наук, а студентка Владислава Фоміна (БП-3, «Філософія») посіла третє місце за підсумками ІІ етапу Всеукраїнської студентської олімпіади з філософії та релігієзнавства.

Студенти Мар'яна Постоловська та Михайло Янишівський (БП-4 «Правознавство») здобули третє командне місце на Всеукраїнській студентській олімпіаді з правознавства.

Також команди правників «Мозаїка юстиції» стала бронзовим призером Національних судових змагань з міжнародного кримінального права.

 

Цьогоріч у ІІ етапі Всеукраїнської студентської олімпіади з української мови взяли участь 83 студенти із 56-ти ЗВО України. За перемогу студентка першого курсу ФЕН Олександра Єліна отримала диплом ІІІ ступеня. Готувала студентку до участі старша викладачка кафедри української мови НаУКМА Оксана В’ячеславівна Калиновська. Олександра розповідає, що неодноразово брала участь у шкільних олімпіадах, а Оксана В’ячеславівна запропонувала взяти участь в університетському етапі: «Підготовка займала не дуже багато часу, тому що більшість матеріалу ми повторили на парах в університеті. Все інше – знання, які ще лишилися зі школи», – зазначає Олександра Єліна.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

За підсумками ІІ туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з філософських наук, що проходив 25–26 квітня 2019 р. на базі факультету історії та філософії Одеського національного університету імені І.І. Мечникова, дипломи ІІІ ступеня отримали:

• студентка другого курсу могилянської магістерської програми з філософії Катерина Лобанова за роботу на тему «Глобалізація і мобільність: шлях до «випереджаючого формату» життя»;

• студент четвертого курсу могилянської бакалаврської програми з філософії Владислав Михайлов із роботою «Структурна антропологія К. Леві-Строса як стратегія дослідження суспільства».

За підсумками ІІ етапу Всеукраїнської студентської олімпіади з філософії та релігієзнавства, що проходив 16–17 квітня 2019 р. на базі філософського факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка, третє місце посіла студентка третього курсу могилянської бакалаврської програми з філософії Владислава Фоміна. Готував студентів до конкурсу та олімпіади кандидат філософських наук, доцент кафедри філософії та релігієзнавства НаУКМА Віктор Петрович Козловський.

 

Командне третє місце на Всеукраїнській студентській олімпіаді з правознавства, у котрій взяли участь 155 учасників ЗВО України, посіли студенти четвертого курсу правничого факультету Мар'яна Постоловська та Михайло Янишівський. Підготував студентів викладач Володимир Петраковський.

 

Також у Національних судових змагань з міжнародного кримінального права Академію представляли команди «Мозаїка юстиції» та «Могилянські позитивісти». Третє призове місце у змаганнях посіла команда «Мозаїка юстиції» у складі Мар’яни Постоловської, Михайла Янишівського, Олени Нечипорук та Анастасії Мезенцевої.

«Ми самостійно вирішили створити команду та готуватися, - розповідає учасниця Мар’яна Постоловська, – але нашим ментором був викладач Володимир Петраковський. Команду назвали «Мозаїка юстиції» (МЮ) – вона перегукується із положеннями Римського статуту – головного документу у міжнародному кримінальному праві».  

 

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна