У НаУКМА презентовано книжку історика Наталі Шліхти

"Церква тих, хто вижив. Радянська Україна, середина 1940-х - початок 1970-х рр." вийшла друком у видавництві "Акта".

3 квітня у Центрі польських та європейських студій Києво-Могилянської академії презентували книгу Наталі Шліхти "Церква тих, хто вижив. Радянська Україна, середина 1940-х - початок 1970-х рр."

Наталя Василівна Шліхта – PhD, кандидат історичних наук, доцент, дослідниця церковної історії в СРСР та історії радянського суспільства. З 2012 року - новий завідувач кафедри історії НаУКМА. На презентації зібралося кілька відомих українських релігієзнавців та істориків релігії, зокрема Олег Турій, Віктор Єленський та Юрій Чорноморець.

Під час презентації авторка зазначила: "Я намагалася писати про Церкву в СРСР не так, як це робили до мене. Для мене важливо було показати, що це було захопливе життя, яке було важко проживати і яке може бути цікаве й сьогодні. Головне, що хотіла показати в цій книжці - що Церква існує окремо, не обов'язково пов'язана з державою, вона є цінністю сама в собі. І її такою пронесли крізь найважчі післявоєнні роки. Церква намагалася з одного боку втекти від секуляризації, але, водночас, не стати маргінальним явищем".

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна