«Могилянка залишається в кожному з нас назавжди», або як півтори тисячі студентів посвятили в спудеї

 

«Відсьогодні ви — могилянці. І тепер, завдяки вам, Могилянка вже точно буде іншою. Якою саме — вирішувати вам. Перед вами купа можливостей. «Не провтикайте їх»! - це моя головна порада. Проживіть ці студентські роки так, щоби потім вам не захотілося натиснути на кнопку CTRL + Z. Тому що те, що відбулося в Могилянці, залишається в Могилянці, ну, і в кожному з нас назавжди», — сказав у вітальній промові Юрій Панін (БП та СП Факультету інформатики, 2000, 2001), отримавши медаль Петра Могили, найвищу нагороду Академії.  

 

 

 

Цьогоріч на Контрактовій площі 1551 спудея: 1102 бакалаврів та 449 магістрів вітали президент НаУКМА, професор, доктор Андрій Мелешевич та Почесний президент НаУКМА професор В’ячеслав Степанович Брюховецький, почесний промовець Тимчасовий повірений у справах США в Україні Вільям Тейлор, випускниці Академії, а відтепер очільниці Міністерства освіти і науки Ганна Новосад та Міністерства охорони здоров’я Зоряна Скалецька (Черненко), викладачі, співробітники, випускники, батьки та члени Наглядової ради НаУКМА.

 

Посол Вільям Тейлор підкреслив, що освіта, котру студенти отримують у Могилянці - це можливості та знання, котрі допомагають творити нову Україну.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

«Ви даремно радієте, – застеріг першокурсників і першокурсниць В’ячеслав Степанович Брюховецький. – Попереду у вас будуть, звичайно, найкращі роки життя, але вони будуть дуже тяжкими. Бо для того, щоб досягти успіху, треба багато працювати! Кожен із вас – унікальний, бо ви вже вступили до унікальної Києво-Могилянської Академії. Та не думайте, що ви – найкращі в світі. Поважайте себе. Розумійте ваше місце. Знайдіть його. І ви будете щасливі! Я вам усім бажаю щастя!».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ганна Новосад – міністерка освіти і науки України, випускниця НаУКМА (БП «Політологія», 2011) побажала студентам усвідомленого навчання: «Вашим вибором буде, як ви скористаєтеся тими сотнями можливостей для академічної мобільності, які продукує прекрасний міжнародний відділ. Вашим вибором буде, скільки часу ви проведете на КМЦ, скільки часу - у бібліотеці. Просто не забувайте, що цей вибір у вас є. І це те, чим Могилянка дійсно класна. Але також не забувайте, що коли ви вийдете звідси, ви будете тими, хто продукуватиме сенси й можливості вибору для ширшого суспільства».

 

Зоряна Скалецька – очільниця МОЗ, випускниця НаУКМА (БП та ПС «Правознавство», 2001, 2002), а донедавна ще й заступниця декана факультету правничих наук та викладачка НаУКМА, повторила перед могилянською спільнотою клятву спудея й також закликала студентів навчатися й кожного дня розуміти, для чого йти на ту чи іншу лекцію.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

«Входячи до храму національної духовності, осередку муз, просвітництва й науки, до твердині історичних змагань за незалежність і державність України, своїм ім’ям і совістю — Клянусь!..» - проголосили півтори тисячі нових могилянців та могилянок клятву спудея Академії, приєднуючись до могилянської спільноти.

 

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна