Друга Могилянська енергоефективна вечірка: нові проекти з управління енергоефективністю

 

Центр енергоменеджменту та Факультет економічних наук НаУКМА влаштував Могилянську енергоефективну вечірку, під час якої презентували проект - зовнішнього LED-освітлення фасадів НаУКМА та підписали угоду про співпрацю з проектом UNIDO «Впровадження стандарту систем енергетичного менеджменту в промисловості України».

 

 

На вечірку, де обговорили можливості LED-проектів у контексті акселерації розвитку компаній та установ, прийшли студенти, представники міжнародних організацій та громадські активісти, що опікуються питаннями сталого розвитку, енергоефективності та захисту навколишнього середовища, представники соціально відповідального бізнесу в галузі енергоефективності та науковці.

 

«Управління енергоефективністю – це, перш за все, про стратегічний розвиток компаній та підприємств, що є важливим трендом сучасності й ми плануємо активно долучатися та розвивати ці тенденції», - відкриваючи захід, зазначив керівник центру енергоменеджменту НаУКМА Андрій Китаєв. Голова Асоціації виробників світлодіодної техніки Віктор Сорокін презентував енергоефективний проект «LED-освітлення фасадів НаУКМА». Серед кількох варіантів та комбінацій освітлення, було представлено варіант динамічного освітлення фасаду з сучасними системами контролю, що може стати унікальним для архітектурних фасадів не тільки для Старого Подолу, але і для Києва.

Керівник Центру енергоменеджменту НаУКМА Андрій Китаєв розповів про економічну оцінку проектів LED-освітлення у контексті повного життєвого циклу та екологічного ефекту експлуатації обладнання. У рамках панельної дискусії «Можливості LED-проектів у контексті акселерації розвитку компаній, установ» за модерації Андрія Китаєва доповідачі окреслили можливості для зниження витрат та технологічної модернізації освітлення для бізнесу, підприємств та органів місцевого самоврядування. Також зазначили, що запит на підготовку кадрів у сфері управління енергоефективністю для збереження навколишнього середовища значно зріс.

 

До дискусії долучились представники компанії «Шредер-Україна».

Також підписали угоду про співпрацю НаУКМА з проектом UNIDO «Впровадження стандарту систем енергетичного менеджменту в промисловості України», що сприятиме розвитку енергоефективних проектів у КМА.

 

Нагадаємо, що Києво-Могилянська академія увійшла до другого етапу проекту «Вища освіта. Енергоефективний компонент», що фінансується Європейським інвестиційним банком (ЄІБ) та Північною екологічною фінансовою корпорацією (NEFCO) та залучить понад 6,2 мільйонів євро на реалізацію проекту з енергоефективності.  

 

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна