Початок навчального року для першокурсників НаУКМА

15 вересня 2020 року навчальний рік для першокурсників та першокурсниць НаУКМА розпочнеться дистанційно. Про це йдеться у Наказі НаУКМА від 7 вересня 2020 року. 

 

Навчання для студентів перших курсів бакалаврських та магістерських програм здійснюватиметься з використанням дистанційної платформи DistEdu (Moodle), сервісів Office365, Zoom тощо.

Раніше передбачалася так звана очна «індакшн-сесія» для студентів-першокурсників, аби ознайомити спудеїв із системою навчання, сервісами та ресурсами Академії.

 

«Таке рішення зумовлено зростанням захворюваності на COVID-19 та усвідомленням того, що в такий спосіб ми допоможемо знизити швидкість поширення цього вірусу як серед спільноти наших викладачів, співробітників і студентів, так і у ширшій громаді, – коментує в.о. президента НаУКМА, професор Василь Ожоган. – У той же час, ми гнучко підходимо до освітніх потреб студентів різних спеціальностей, приймаючи зважені рішення щодо формату навчання на кожній з них, а також того, хто з працівників працює в університеті, а хто – віддалено. Студенти і викладачі – всі ми – маємо визнати, що світ змінився. Нам дуже прикро, що цьогорічні вступники позбавлені досвіду урочистого початку нового і важливого етапу у їхньому житті, але робитимемо все можливе, щоб досвід онлайн навчання був якомога якіснішим».

 

Важливо зазначити, що на факультеті природничих наук, а також на освітніх програмах магістеріуму «Журналістика» та «Основи громадського здоров’я» для студентів буде розроблено спеціальний графік з можливістю відвідувати лабораторні, практичні та семінарські заняття. Пропозиції щодо розкладу мають бути розглянуті 11 вересня 2020 року.

Детальну інформацію про навчальний процес студенти отримають від керівників програм та деканату факультету.

 

Поселення студентів у гуртожитки відбуватиметься відповідно до рекомендацій МОН та МОЗ. Усі першокурсники отримають повідомлення з рекомендаціями та інструкціями на електронні скриньки.

 

Святкові заходи з нагоди Посвяти в спудеї НаУКМА цьогоріч також відбудуться онлайн – трансляції на сторінках НаУКМА у Фейсбук та Ютуб.

14 вересня о 17:00 розпочнеться пряма трансляція урочистої церемонії Посвяти.

15 вересня о 10:00 традиційну лекцію з нагоди початку навчального року прочитає Почесний професор НаУКМА Міхаель Мозер. 16 вересня о 10:00 запрошуємо на лекцію з циклу «Духовні цінності людини» Отця Андрія Зелінського.

 

Нагадаємо, що навчальний рік для студентів 2-4 курсів бакалаврських програм, студентів 2-го курсу магістерських програм, аспірантів та докторантів НаУКМА розпочався дистанційно 1 вересня 2020 року.  

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна