Факультет інформатики співпрацюватиме з Європейською асоціацією програмної інженерії

У вівторок, 27 жовтня, декан факультету інформатики Андрій Глибовець та президент Європейської асоціації програмної інженерії (EASE) Владислав Савченко підписали меморандум про співпрацю EASE. 

 

«Це абсолютно новий та інноваційний крок у академічно-бізнесовій співпраці, - пояснює заступник декана факультету інформатики НаУКМА Андрій Афонін. – Адже наш факультет може «постачати» ІТ ринку не тільки якісних спеціалістів, а й технології, наукові розробки, програмні продукти. Так працює весь цивілізований світ. Тепер так працюватимемо і ми. Науковці мають заробляти. Студенти мають заробляти. Університет має заробляти. Заробляти своїм розумом й досвідом. Знання й практика, досвід і цікаві нові ідеї, наука і технології. Це все має зростати і рухатись разом. А бізнес отримує результат швидше, дешевше, краще, раніше за конкурентів. Win-win. Так, це перші кроки. Складні, не завжди зрозумілі, але важливі і необхідні!»

 

У рамках співпраці з Асоціацією факультет інформатики планують реалізувати для студентів такі можливості:

- стажування у провідних IT-компаніях;

- приєднання до сертифікованих освітніх програм;

- розвиток підприємницьких навичок в масштабах спеціальних заходів;

- відвідування лекцій та майстер-класів від IT-лідерів;

- участь у бізнес-інкубаторах та хакатонах.

 

Зазначимо, що EASE - це об'єднання IT-компаній України на засадах добровільності, утворене у 2020 році задля підтримки професійного зростання і розвитку своїх учасників на основі взаємодії через мережу, ділового спілкування, зміцнення зв'язків, діалогу на всіх рівнях, розв'язання різноманітних задач в сфері IT.

Корпорація є сполучною ланкою для бізнес-компаній, органів державної влади, освітніх установ, людей, ідей та технологій.  

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна