Випускниця НаУКМА Юлія Корман заснувала Стипендіальний Фонд для дівчат в ІТ

Студентський Стипендіальний Фонд Юлії Корман для дівчат в ІТ засновано з метою заохочення діяльності студенток факультету інформатики (ФІ), мотивованих на досягнення високих показників у навчанні.

 

Фонд сформовано з благодійного внеску Юлії.

 

Юлія Корман випускниця НаУКМА 2002 року, працює у галузі автоматизації тестування комп’ютерних програм і переконана, що молоді фахівчині потребують підтримки: «У ІТ не вистачає жінок на ключових посадах в R&D [Research & Development] — програмісток, девопсів, — пояснює засновниця стипендії Юлія Корман. — Більше жінок — менше багів, що знаходять тестувальники та автомація. Ідеальна кандидатка — дівчина, що багато хоче та чітко бачить, як вона буде будувати кар’єру в Іт, і які на цьому шляху можуть бути проблеми. Моє побажання для всіх кандидаток: цілитися високо, вище, ніж ви можете дострибнути! Ми гідні більшого, ніж дозволяємо собі мріяти!».

 

Фонд передбачає систематичну підтримку лауреатки конкурсу Фонду та адміністратора конкурсу. Конкурс відбуватиметься серед студенток другого року контрактної форми навчання з найвищими показниками в навчальній та науковій діяльності за попередній навчальний рік. Також передбачено, що у разі невиконання лауреаткою умов, стипендія (благодійна допомога) на наступний навчальний семестр може бути скасована рішенням Факультету інформатики за погодженням з Фундаторкою і надана іншій учасниці конкурсу з найвищими показниками навчального рейтингу. Переможницю серед студенток з найвищим конкурсним балом визначатиме конкурсна комісія у складі засновниці Фонду, декана та представника факультету інформатики.

 

«Ми надзвичайно вдячні Юлії за таку ініціативу, – коментує декан ФІ Андрій Глибовець. – Ми на факультеті робимо все для того, аби залучати випускників та партнерів підтримувати наших студентів та викладачів. Я переконаний, що саме в цьому і полягає наш шлях до успіху. Ми зможемо готувати ще кваліфікованіших фахівців для ІТ індустрії, котра цього потребує. Ще раз дякую Юлії за цей приклад і, сподіваюся, це буде прикладом для багатьох випускників Могилянки».

 

Детально про початок відбору буде повідомлено згодом. Адмініструватиме стипендію методистка факультету інформатики Аліна Волкова.

Підтримати талановитих студентів можна тут.

*у коментарі збережено оригінальний стиль авторки.

  

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна