НаУКМА співпрацюватиме з Українським інститутом

Тетяна Ярошенко, в.о. президента НаУКМА та Володимир Шейко, директор «Українського інституту» в березні 2021 підписали Меморандум про співпрацю.

Головною метою співпраці є консолідація зусиль і можливостей задля найбільш ефективного представлення сучасної української культури та українських наукових здобутків у міжнародному просторі, посилення культурної дипломатії України.

Серед завдань партнерства:

  • організація освітніх, культурних, наукових заходів, подій із відзначення річниць;
  • створення та перекладу статей про Україну на електронних інформаційних ресурсах;
  • співпраця у сфері методичного забезпечення викладання курсів з публічної дипломатії та культурної дипломатії як її складової, сприяння здійсненню досліджень, проведення лекцій;
  • проведення публічних заходів із залученням як академічної спільноти, студентів, так і широкої громадськості тощо.

Варто зазначити, що «Український інститут» та Києво-Могилянська академія вже реалізували спільний проєкт перший англомовний онлайн-курс про Україну «Ukraine: History, Culture, and Identities» (Україна: історія, культура та ідентичності). Лекторами курсу стали визнані українські дослідники, викладачі «Києво-Могилянської академії» — Вадим Арістов, Тетяна Григор'єва, Катерина Диса, Наталя Шліхта, Максим Яковлєв.

Ознайомитись з іншими масовими онлайн курсами від викладачів Києво-Могилянської академії.

Український інститут — це державна установа України, яка представляє українську культуру у світі та формує позитивний імідж України за кордоном. Інститут заснований Кабінетом Міністрів України у 2017 році та належить до сфери управління МЗС України.

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна