Староакадемічний корпус: хід реставрації

З початком весни та сприятливих погодних умов активно розпочалися роботи на об’єкті. Зокрема – це улаштування внутрішніх інженерних мереж, зовнішніх інженерних мереж, обладнання теплопункту, продовження реставрації фасадів, загальнобудівельні роботи.

Працює авторський та технічний нагляди, забезпечено науково-технічний супровід.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

«Варто відзначити, що в цьому році вчасно згідно розпису надходять кошти з Державного бюджету. Рахунки університету на реставрацію поповнилися чотирма мільйонами гривень, як  і було передбачено. Нагадую, у 2021 році держава запланувала виділити 15 мільйонів гривень, - розповідає про хід виконання робіт віце президентка з економіки та фінансів Людмила Дяченко. - Хочу також наголосити, що за кошти гранту Посольства США продовжуються фасадні роботи. Це велика допомога у непростому процесі реставрації Староакадемічного корпусу. Ми щиро вдячні за фінансові надходження, підтримку та увагу. З початку 2021 року вже освоєно 430 тисяч гривень грантових коштів».

 

Як зазначила служба віце президента з економіки та фінансів, адміністрація університету постійно тримає зв`язок із Міністерством фінансів України, Мінекономіки, Міністерством освіти і науки України. Подаються всі звіти та, що важливо, звертається увага щодо збільшення фінансування у цьому році відповідно до початкового інвестиційного проекту.

Реставраційні роботи проводить ТОВ «Тауріс».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Детальні знімки з об`єкту та хід робіт.

 

Нагадаємо, що під час відзначення 395-річчя з дня заснування Києво-Могилянської академії, було започатковано проєкт «Реставрація» - багаторічна кампанія збору коштів на збереження та реставрацію одинадцяти історико-архітектурних будівель, розташованих на території Могилянки.

Одним із найважливіших об’єктів є Староакадемічний (Мазепин) корпус, закладений у 1703 році Іваном Мазепою – перша будівля, побудована в Україні для цілей вищої освіти, чиє призначення не змінилось.

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна