НаУКМА співпрацюватиме з Українською Асоціацією венчурного та приватного капіталу

19 жовтня 2021 року НаУКМА та Українська Асоціація венчурного та приватного капіталу (УВКА) підписали Меморандум про співпрацю.

 

Співпраця стосуватиметься сфери розвитку інновацій та технологій, а саме:

 створення умов для розвитку вітчизняної інноваційної інфраструктури;

 впровадження та реалізації інноваційних та інвестиційних проєктів і програм;

 залучення додаткових інвестицій до перспективних інвестиційних проєктів (стартапів);

 міжнародне співробітництво в частині впровадження освітніх програм для стартапів, підприємців та інвесторів-початківців;

 проведення різноманітних інвестиційних та освітніх заходів на базі університету.

 

Окрім того, одним із основних напрямів співпраці визначено підтримку та розвиток Києво-Могилянського науково парку, на базі якого розгортатимуться освітні та менторські програми. Зокрема, в межах міжнародної співпраці з найпрестижнішими університетами світу, в науковому парку будуть відбуватися конкурсні відбори інноваційних та інвестиційних проектів (стартапів), інвестиційні форуми, круглі столи та конференції тощо.

 

Науковий парк при НаУКМА - це можливість створення середовища, що багате на знання, експертність, співпрацю та інноваційні рішення, - зазначила в. о. президента НаУКМА Олександра Гуменна. - Поєднання академічних експертних і наукових ресурсів із високотехнологічними компаніями дасть можливість розвивати науково-дослідницьку компоненту, створення стартапів і патентів, що у свою чергу вплине на підвищення позиції НаУКМА в міжнародних рейтингах, як це успішно працює у визнаних світових університетах”.

 

Ми розуміємо ту велику роль, яку відіграє НаУКМА у вітчизняному освітньому просторі, який великий інтелектуальний потенціал створюється та розвивається в стінах Академії. В той же час ми як Асоціація, що об’єднує представників інвестиційного ринку, розуміємо тренди, проблеми та виклики, які створює сьогодення перед вітчизняною та глобальною економікою, і які потрібно прикласти зусилля та в яких саме напрямках, щоб успішно ці виклики приймати. На мою думку, поєднання наших зусиль є логічним кроком на шляху розвитку сучасної інноваційної екосистеми, яка має створювати нові можливості для молоді, підприємців-початківців, засновників стартапів, надавати їм всі можливі інструменти для розвитку їхніх інноваційних ідей та рішень, запровадження нових бізнесів, допомагати виводити вітчизняні продукти на світовий рівень та розвивати міжнародні зв’язки в якості повноправних партнерів”, - прокоментував виконавчий директор УВКА Дмитро Кузьменко.

 

Рухаємося до створення одного з найкращих осередків інноваційної системи України!

УВКА - асоціація, метою якої є поширення актуальної інформації про інвестиційні можливості та досягнення України, міжнародна кооперація на рівні бізнесів та урядів, а також всебічна підтримка та захист інтересів інвесторів, що працюють в Україні, інвестують в Україну або мають інтерес до вітчизняних технологій та рішень.  

 

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна