Дні політв’язня в НаУКМА

11-12 січня 2022 року в межах Дня українського політв’язня в Могилянці відбулися зустрічі з дисидентом Мирославом Мариновичем та експолітв'язнем Володимиром Балухом

 

50 років тому радянські спецслужби розпочали нову серію репресій проти української інтелігенції. Під арешт, зокрема, потрапили Василь Стус, В’ячеслав Чорновіл, Іван Світличний. У пам’ять про ці події Спудейський вісник, Спудейське братство та Культурно-мистецький центр НаУКМА провели зустрічі з дисидентом, членом-засновником Української Гельсінської групи, нинішнім проректором Українського католицького університету Мирославом Мариновичем та експолітв’язнем путінського режиму, українським громадським активістом Володимиром Балухом.

Модераторкою зустрічей була Олена Гусейнова.

 

“Уже два роки мені здається, що Україна втрачає ментальний зв’язок із бранцями Кремля. Могилянські дні політв’язня — це практика комеморації. У такий спосіб ми пригадуємо про десятки незаконно ув’язнених українських громадян в Криму та Росії і розмірковуємо, як їм допомогти”, - прокоментував Віталій Побережний, студент Могилянки та один із організаторів заходу.

 

Крім того, в Білому Просторі (1-ий поверх КМЦ) 11-12 січня працювала VR-станція з відеоісторіями 360° із серії «Рідний вкрадений Крим» від медіапроєкту Ukraїner та Українського інституту.

 

Загалом Дні політв’язня в НаУКМА відвідало понад 200 людей.

Записи зустрічей можна переглянути за лінками:

https://www.facebook.com/sv.ukma/videos/504058684358003

https://www.facebook.com/sv.ukma/videos/624858255491309  

 

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна