Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 4455

У НаУКМА відбулася урочиста посвята в спудеї-2022

Нарешті всі випробування позаду. Вступники 2022 року не просто вибороли право навчатися в найстарішому та одному з найкращих університетів країни, вони стають членами спільноти, яка свідомо покладає на себе відповідальність за майбутнє країни та її розвиток.

 

Цьогоріч найурочистіша подія в могилянському календарі відбулася у форматі факультетських церемоній.

 

Першим привітав нових спудеїв президент НаУКМА Сергій Квіт: «Подолавши всі перешкоди вступної кампанії, ви стали членами Могилянської спільноти. Це означає, що тепер ви маєте величезну підтримку. Ми завжди вам допоможемо, підставимо плече, ніколи не залишимо в біді. Однак не все так просто. Ви також маєте пам’ятати про те, що ваше майбутнє буде залежати від вашої репутації. Пам’ятайте про свою репутацію, дбайте про неї. Зараз Києво-Могилянська академія працює на вас, а потім, судячи про вас, люди будуть складати думку про вашу alma mater. Життя вимогливе — і кожне покоління могилянців доводить своє право вважатися лідерами, тими, хто змінюють свій університет, свою країну і весь світ на краще».

 

Першокурсників вітали також почесні промовці: колишній віцепрем’єрміністр України, ексміністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко, директорка «Мистецького арсеналу» Олеся Островська-Люта, очільник національної агенції «Медичні закупівлі України» Арсен Жумаділов, пресаташе посольства США Деніел Ленгенкемп, співзасновник благодійного фонду «Для моєї України» Кирил Тихоміров.

 

Нові могилянці проголосили клятву спудея Києво-Могилянської Академії, приєднуючись до її спільноти: «Входячи до храму національної духовності, осередку муз, просвітництва й науки, до твердині історичних змагань за незалежність і державність України, своїм ім’ям і совістю — Клянусь!..».

 

Щиро вітаємо нових спудеїв у дружній могилянській родині і бажаємо успішного навчального року!

 

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна