Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 4455

День Києво-Могилянської Академії-2022

15 жовтня є однією з найважливіших дат у календарі Києво-Могилянської Академії. Традиційно День Академії єднає всіх могилянців, які творили історію новітньої Могилянки, а також зберігали історію Могилянки давньої.

 

Цьогоріч ми відзначаємо ще й 30-річчя відродження Академії, оскільки саме 30 років тому в 1992 році відбувся перший набір студентів у відновлену Києво-Могилянську академію.

 

Історично, ще з 1615 року, Академія була осередком формування української еліти нашої держави — освітньої, наукової, культурної й політичної. Ця місія, успадкована Академією відродженою, нині є фундаментальною і для сучасного покоління могилянців.

Самим прикладом своєї діяльності НаУКМА довів, що в Україні, попри усілякі обмеження, можна збудувати вільний, демократичний, інноваційний університет, де панують демократія, повага і чесність, а освіта та наука будуються на засадах свободи й відповідальності.

Крім того, за 30 років КМА стала потужним фактором творення нової якості суспільної свідомості українців, адже саме могилянці стояли біля витоків двох Революцій, що змінили Україну — Помаранчевої Революції та Революції Гідності.

 

Цього року до Дня Академії відбудеться традиційна акція «Чистий Сковорода», яку організовує Спудейське братство КМА.

Тож запрошуємо приєднатися до події 15 жовтня о 13:00 біля пам’ятника Григорію Сковороді на Контрактовій площі.

 

Актори на ходулях Могилянського театру-студії та учасники Спудейського братства пройдуть театралізованою ходою від Могилянки до пам’ятника Григорію Сковороді.

Цьогоріч студенти не митимуть пам’ятник Сковороді, а розписуватимуть! Захисні конструкції навколо пам’ятника прикрасять цитатами Григорія Савича та побажаннями на день народження Академії.

А студія старовинного танцю «Tempus» проведе для всіх охочих зігрівально-танцювальний бліц майстер-клас.

 

 

Щиро вітаємо могилянців із Днем Академії!

 

Час — плинний, Академія — вічна!

 

 

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна