Students for students defenders: могилянці в Торонто організували подію на підтримку студентів у ЗСУ

 

 

Студенти Могилянки в Торонто організували Ukraїnian Week і за тиждень зібрали $15 000 CAD для могилянців на фронті в межах ініціативи Students for students-defenders.

 

 

Можливість навчатися в Університеті Торонто протягом одного семестру цієї осені студенти НаУКМА отримали завдяки фінансуванню Temerty Foundation.

 

Ukraїnian Week — це тижневий захід у Торонто, що тривав із 28 листопада по 4 грудня. Він складався із п’яти активностей: арт-виставки «Правда, символи та меми українського супротиву», показу фільмів, UA Party, освітніх компонентів, а також вуличної фотовиставки «10 фото війни» у найвідвідуваніших локаціях Торонто.

 

За 7 днів Ukraїnian Week студентству вдалося не лише зібрати кошти на дві автівки для батальйону, в якому воюють могилянці, а й розповісти про проєкт на CBC radio та Narcity Canada — одних із найбільших ЗМІ в Канаді, транслювати фото події та світлини з Азовсталі на п’яти екранах головної площі Торонто — Young Dundas (канадській Times Square), а також здійснити успішну співпрацю Ukrainian Week x Saint Javelin. Студентську ініціативу також підтримало Посольство України в Канаді.

 

«У часи війни кожен воює на своєму фронті. Наш фронт — розповідати про українську незламність за кордоном, демонструвати російську агресію та фандрейзити гроші на ЗСУ. Зараз ми перебуваємо за 7500 кілометрів від дому. Попри це, ми щодня думаємо про наших однолітків, які зараз ризикують своїм життям на передовій. Нам болить, що вони — там, у окопах, а ми тут — у безпеці. Саме тому ми вирішили максимально допомогти їм на відстані», — розповідають студенти.

 

Загалом захід охопив 70 000 користувачів публікаціями в соцмережах, про проєкт згадали на понад 40 каналах інформаційного зв’язку із загальним охопленням 555 000 підписників. Сайт Ukraїnian Week відвідало 4456 осіб.

 

 

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна