На фронті загинув випускник НаУКМА Валерій Сенько

Із глибоким сумом повідомляємо про велику втрату для могилянської спільноти: у Бахмуті загинув випускник Могилянки Валерій Сенько (24.02.1997 – 02.04.2023).

 

Валерій закінчив Могилянку в 2018 році, навчався на факультеті гуманітарних наук — БП «Історія».

 

Він був великим патріотом. Передчуваючи велику війну, хотів ще до її початку вступити до Сил територіальної оборони. З початком повномасштабного вторгнення раз у раз ходив до військкоматів, але отримував відмови. Чекав, коли дуже близький друг, азовець, зможе забрати його до себе в підрозділ. Але той загинув у середині березня.

Валерій далі шукав підрозділи й у квітні вступив до лав «Правого сектора». Спочатку — до мінометного розрахунку, але завжди рвався до штурмовиків, у піхоту, куди згодом і потрапив. Воював у складі 67-ї бригади, в підрозділі «Вовки Да Вінчі».

 

«Валера був неймовірною людиною. Усі, хто його знав, запам’ятали його як світлу, розумну, спокійну, з неймовірно теплою енергією людину, дуже компанійську. Для мене він завжди був авторитетом і підтримкою, навіть в Могилянку я потрапив через нього. Він завжди ділився останнім, він був просто неймовірним. Таке відчуття, що в нього зовсім не було ніяких мінусів», — згадує про Валерія його брат Богдан, також Могилянець (студент бп-2 «Історія і археологія»).

 

Валерій був творчою людиною, любив створювати відео, активно займався відеозйомками. Був у складі команди, яка організовувала кінофестиваль «Молодість». З друзями створив відеопродакшн. Цікавився історією. Був людиною цінностей.

 

«Ми завжди будемо пам’ятати Валерія як чесну, розумну, добру й талановиту людину. Він мав класне почуття гумору та завжди віддавався справі на повну. Величезна втрата, що росія забрала його життя так рано. Його творчий шлях тільки починався і ми всі впевнені, що він створив би багато неймовірних речей. Для нас і для усієї країни він — герой, який поклав своє життя за нашу свободу і майбутнє», — кажуть про бійця одногрупники та одногрупниці.

 

Висловлюємо найглибші співчуття брату Богдану, батькам, рідним, близьким, друзям воїна, однокурсникам і викладачам.

 

Щира вдячність і шана захиснику України.

 

Світла пам’ять...

 

Валерій Сенько буде похований у Чернігові.

 

 

 

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна